Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 7:37

Επαναφορά στην πραγματικότητα: Στρεβλές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά στον Δήμο Πάργας από την παράταξη «Βήμα στο αύριο»

Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Παράταξη «Βήμα στο αύριο» επιδίδεται σε παραπλανητικές ανακοινώσεις, με επιλεκτικές αναφορές σε όσα λέγονται στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πάργας. Με την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε παρουσιάζεται μια εντελώς στρεβλή εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πάργας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είμαστε υποχρεωμένοι για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών και την αποκατάσταση της αλήθειας  να παραθέσουμε τα οικονομικά στοιχεία όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στον ισολογισμό του 2021 από τον ορκωτό λογιστή, τα οποία άλλωστε είναι διαθέσιμα σε κάθε πολίτη μέσα από την ιστοσελίδα Διαύγεια. Αναλυτικά αναφέρουμε τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποκρύπτονται από την ανακοίνωση, καθώς και παρατηρήσεις που οφείλουν να γνωρίζουν οι παρατάξεις:

1. Το λογιστικό αποτέλεσμα του Δήμου για την χρήση 2021 ήταν κέρδη 7.285,18€ προ φόρων.

2. Η παράταξη «Βήμα στο αύριο» καταψήφισε τον Ισολογισμό και ταυτόχρονα κάνει ένα λογικό άλμα συμφωνώντας με τα ίδια λογιστικά στοιχεία που η ανακοίνωση άλλωστε λέει  ότι δεν αμφισβητούνται. Στην ψήφιση των οικονομικών καταστάσεων δεν ψηφίζεται η διαχείριση του Δήμου, αλλά η αποτύπωση των λογιστικών αποτελεσμάτων στον ισολογισμό.

3. Κατά την χρήση 2018 η έκθεση του ορκωτού λογιστή περιείχε έντεκα παρατηρήσεις, του 2019 οκτώ παρατηρήσεις, ενώ κατά την χρήση 2021 μόνο δύο. Οι παρατηρήσεις αυτές και η διόρθωση τους έχουν επίπτωση διαχρονικά στα αποτελέσματα του Δήμου και αποτιμώνται σε χρήμα επηρεάζοντας την πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου.  Ενδεικτικά το 2019 οι οκτώ παρατηρήσεις ισοδυναμούν με 2.250.000€ περίπου   και οι 2 παρατηρήσεις του 2021 σε 1.000.000€ Αυτό δείχνει την σαφή βελτίωση της οικονομικής  κατάστασης  του Δήμου.

4. Η διαδικασία σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων του 2022 έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά για να εγκριθούν οι καταστάσεις του 2022 πρέπει πρώτα να εγκριθούν οι καταστάσεις του 2021 οι οποίες λόγο εκλογών και αδυναμίας σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2023 μεταφέρθηκαν για τις αρχές του 2024.

5. Οι οφειλές που εμφανίζονται από συσσωρευμένες αγωγές προ του 2019 κατά του Δήμου έχουν να κάνουν με την πιθανή ύπαρξη υποχρέωσης και όχι με την διαχείριση αυτών και παίρνουν χρόνια να τελεσιδικήσουν με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε η παράταξη «Βήμα στο αύριο» να σταματήσει την συστηματική και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση και να λειτουργήσει με γνώμονα το όφελος και το συμφέρον των Δημοτών και όχι επιδιώκοντας παροδικά μικροπολιτικά οφέλη.

Προηγούμενο Άρθρο

Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας την Κυριακή 10 Mαρτίου για εκλογές οργάνων – Τα εκλογικά κέντρα στο Ν. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Μέσα ο Γιώργος Ντόντης, εκτός ο Κώστας Ακρίβης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...