Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:12

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο Άγιος Αρτέμιος καθιερώθηκε ως Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας το 1987, ενώ η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία το 2003 για να τιμήσει την προσφορά του Σώματος στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων τελέστηκε σήμερα το πρωί Δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Ηπείρου, μετά το πέρας της οποίας αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Σε δηλώσεις του, μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης τόνισε μεταξύ άλλων:

«…οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από νέες προκλήσεις. Μέσα σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αγωνιζόμαστε ώστε η Αστυνομία να είναι μία σταθερά ασφάλειας και κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε απέναντι στο έγκλημα και δίπλα στον πολίτη. Με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και της ίδιας της ζωής. Γι’ αυτό και σήμερα, πέρα από γιορτή, είναι για εμάς ημέρα μνήμης για τους συναδέλφους μας, που έχασαν τη ζωή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.»

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσίας του αστυνομικού προσωπικού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Γραφείο Τύπου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων που είχε καταδικαστεί για υπόθεση μαστροπείας

Επόμενο Άρθρο

Σύλληψη στη Θεσπρωτία για απόπειρα θανάτωσης αδέσποτων ζώων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...