Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 7:18

Ενημερωτική δράση της Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας σε μαθητές γυμνασίου

Η Προϊσταμένη του ΚΠΑ2 Πρέβεζας κ. Βησσαρία Ιωάννου και η Εργασιακή Σύμβουλος Αναζητούντων κ. Σοφία Κωνσταντινίδη την Τετάρτη 29/3/2023, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Δημήτριου Πανταζή και του εκπαιδευτικού κ. Ηλία Τύπου, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης  του Γυμνασίου Ζαλόγγου.  Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι τελειόφοιτοι για την λειτουργία των ΕΠΑΣ, για τις προϋποθέσεις εγγραφής και για τις προσφερόμενες ειδικότητες. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκφράστηκαν απορίες που οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο.

Η Δημόσια υπηρεσία απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) διατηρεί 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας σε όλη την Ελλάδα, όπου φοιτούν 7.500 – 8.000 μαθητές και λειτουργούν 30 Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) με την αγορά εργασίας.

Οι ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α λειτουργούν ήδη από το 1952, εφαρμόζοντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική/ εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη, με την αμειβόμενη Μαθητεία (υλοποίηση προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα). Καθ όλη τη διάρκεια φοίτησης ο μαθητής παρακολουθεί το απόγευμα τα μαθήματά του στην τάξη, ενώ το πρωί απασχολείται ως ασκούμενος σε κάποια επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://www.dypa.gov.gr/

Προηγούμενο Άρθρο

(Ε.Κ.Σ.Δ Ν.Πρέβεζας) – Ευχαριστήρια επιστολή

Επόμενο Άρθρο

Τριήμερο εκδήλωσεων από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...