Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 7:43

Εκτεταμένο πρόβλημα στο προαύλιο χώρο του Μουσικού – Επιστολή στους φορείς

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, αναφέροντας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με τον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και τους κινδύνους που κρύβει.

Δείτε την επιστολή

Προς

Κύριε Γεωργάκο

Κύριε Ακρίβη

Κυρία Κωνσταντάκη,

τόσο οι διευθυντές του σχολείου μας, όσο κι ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με αλλεπάλληλα έγγραφα,συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σας γνωστοποίησαν το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, μαθητές κι εκπαιδευτικοί με το κτίριο κι ιδιαίτερα με τον προαύλιο χώρο. Προβλήματα  που κι εσείς με την επιτόπου αυτοψία σας στις 18 Νοεμβρίου 2019 διαπιστώσατε .Μάλιστα ο Σύλλογός μας για να διευκολύνει και να επιταχύνει τη διαδικασία με το υπ.αριθμ. 40/21-1-2020 έγγραφό του σας υπέβαλλε και Τεχνική Μελέτη.

Παρόλα αυτά και μέχρι σήμερα, ο προαύλιος χώρος του Μουσικού Σχολείου  είναι εστία κινδύνων ,αφού ο ασφαλτοτάπητας είναι καταστραμμένος, με μπετόν που εξέχει και μόνο λόγω τυχαιότητας δεν έχει επέλθει τραυματισμός μαθητή. Φυσικά δε γίνεται καν λόγος για χώρο αθλοπαιδιών ,αφού φιλέ και μπασκέτα είναι στερεωμένα σε δέντρα. Όταν βρέχει η αυλή πλημμυρίζει ,δεν υπάρχει στεγασμένη πρόσβαση από το ένα κτίριο στο άλλο, οι βάσεις από τα κιόσκια είναι διαβρωμένες από το πέρασμα του χρόνου και πηγή κινδύνων για τους μαθητές,τα τσιμεντένια παρτέρια είναι κατεστραμμένα. Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 ρίχτερ στις 5/2/2019, οι τέσσερις στύλοι ηλεκτροδότησης, που χρησιμοποιούνταν για τον εξωτερικό φωτισμό του σχολείου (λυόμενο κτίριο) μετακινήθηκαν και τέθηκαν σε αχρηστία με αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας φωτισμού του εξωτερικού χώρου. Υπήρξε επίσης μετακίνηση υδρορροών κι έτσι τα βρόχινα νερά δεν καταλήγουν στα αντίστοιχα σημεία απορροής.

Για τους παραπάνω λόγους σας καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους σε περίπτωση ατυχήματος μαθητή.

Συνήθως τα υπηρεσιακά έγγραφα καταλήγουν στο στερεοτυπικό: “παρακαλούμε για τις ενέργειες σας”, αλλά στην περίπτωση του Μουσικού σχολείου αυτό θα αποτελούσε πλεονασμό.

Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Βράβευση του 15μελους

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Κώστα Μπάρκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...