Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 6:53

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Βράβευση του 15μελους

Η δημοκρατία, μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους δεν αφορά μόνο την πολιτειακή της έκφραση αλλά και την έμπρακτη εφαρμογή της σ’ όλους τους επιμέρους τομείς της κοινωνικής ζωής, μέρος της οποίας είναι κι η σχολική ζωή. Η συνοδοιπορία στο όνειρο και στο έργο, που συνιστά την αξία της συμμετοχής στα κοινά,  συνθέτει την αρμονία της κοινωνικής ζωής, θεμελιώνει το ήθος της Πολιτείας και δημιουργεί τον Πολιτισμό.

Η Μαθητική Κοινότητα του σχολείου μας, λειτούργησε ως ένα ζωντανό κύτταρο δημοκρατικής έκφανσης. Με τη δράση της και τις συνεργασίες που ανέπτυξε με τη σχολική κοινότητα ανέδειξε τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα του θεσμού των Μαθητικών Κοινοτήτων και βοήθησε να αρθεί η όποια καχυποψία για το ρόλο της και την ενδεχόμενη χειραγώγησή της. Τήρησε τις ενδεδειγμένες διαδικασίες (καθολική συμμετοχή, προετοιμασία, ενημέρωση σώματος, δημιουργικός διάλογος, καταγραφή πρακτικών, τήρηση αποφάσεων) κι απέδειξε ότι οι μαθητές όχι μόνο ξέρουν τι θέλουν, αλλά και πώς να το διεκδικούν.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, θεωρώντας ότι ο δια-μορφωτικός χαρακτήρας του σχολείου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δίνεται «αντιπαροχή» σε μονολιθικές τεχνοκρατικές και οικονομικές προτεραιότητες και πρακτικές τίμησε σήμερα 20 Οκτωβρίου το 15μελες Συμβούλιο του σχολικού έτους 2019-2020 ,για τη στάση που επέδειξε και για την ωριμότητα που αντιμετώπισε τη σωρεία προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία  του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Το ΔΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ για τα πρόσφατα κρούσματα COVID 19 στο ΓΝ Πρέβεζα;

Επόμενο Άρθρο

Εκτεταμένο πρόβλημα στο προαύλιο χώρο του Μουσικού – Επιστολή στους φορείς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...