Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:59

Εκλογές ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας: Ο υποψήφιος πρόεδρος Κώστας Τζίμας μίλησε για όλους και για όλα (βίντεο)

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Κώστας Τζίμας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη, το απόγευμα της Δευτέρας 31/5/2021.

Ο υποψήφιος πρόεδρος μίλησε για την μέχρι σήμερα πορεία του στο ποδόσφαιρο, από το χθες έως το σήμερα, από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής, μετέπειτα παράγοντας (πρόεδρος του Αχέρων Καναλακίου), μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ στη θέση του γενικού γραμματέα.

Ο κ. Τζίμας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, μίλησε για την τεράστια αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Έχω πάει σε όλα τα γήπεδα της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Αιτωλοακαρνανίας και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα έφτασα σε σημείο να παρακολουθώ 4 παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο (δύο πρωΐνά και δύο απογευματινά). Έχω κάψει ένα αυτοκίνητο για να ακολουθώ τις μικτές της ΕΠΣ”.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες.

”Υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε όλα τα γήπεδα. Εγώ τα έβλεπα και μετέφερα τις παρατηρήσεις μου στο Δ.Σ της ΕΠΣ, ωστόσο αρμόδιοι για τα γήπεδα είναι οι δήμοι. Όσον αφορά την ΕΠΣ, είμαστε από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που δεν έχουμε δικό μας γήπεδο. Παράδειγμα η ΕΠΣ Θεσπρωτίας με ελάχιστες ομάδες έχει δύο δικά της γήπεδα για να αγωνίζονται οι μικτές”, για να συνεχίσει: ” Το γήπεδο της ΕΠΣ, το σπίτι της ΕΠΣ είναι μία από τις προτεραιότητές μας όταν εκλεγούμε. Πρέπει κάποιος να το τρέξει το θέμα, αλλιώς δεν έρχεται από μόνο του”.

Ο κ. Τζίμας αναφέρθηκε για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον οποίο έχει συναντηθεί:

”Ναι έχω συναντηθεί με τον σημερινό πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη, ως ποδοσφαιριστής υπήρξε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας με την σημαντικότερη διάκριση έως σήμερα, το κύπελο στο Euro 2004, τώρα ως προέδρος θα κριθεί από το έργο του, αλλά τώρα είναι νωρίς ακόμα”.

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας, αναφέρθηκε και για τις σχέσεις του με τον σημερινό πρόεδρο Θωμά Κάρτσακλα και την απόφασή του στο να θέση υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου.

”Οι λόγοι που το έκανα είναι τρεις και είναι οι εξής – Η αλαζονεία που επέδειξε η διοίκηση στην δεύτερη τετραετία, η υποψία για οικονομικές ατασθαλίες και η καταπάτηση του καταστατικού της ΕΠΣ”.

”Το 2013 όταν εκλέχθηκα με τον συνδυασμό του κ. Κάρτσακλα και ανέλαβα το πόστο του γενικού γραμματέα, όλα πήγαιναν καλά, όμως στην συνέχεια είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Εγώ ως άνθρωπος έχω κόκκινες γραμμές και δεν μπορώ να βλέπω πράγματα που δεν μου αρέσουν και να τα κρατάω μέσα μου”  είπε ο κ. Τζίμας για να συνεχίσει: ”Προσπάθησα να πάρω την γνώμη από όλα τα σωματεία για να κατέβω στις εκλογές, με την πλειοψηφία αυτών να μου λέει…προχώρα”.

Στην συνέχεια ανέλυσε τους τρεις λόγους:

Υποψία για οικονομικές ατασθαλίες: ”Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να φέρνει θέματα στο διοικητικό συμβούλιο και ουδέποτε ήρθε θέμα για τα οικονομικά για συζήτηση. Για να έρθει ωστόσο ένα θέμα στο διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να το συνυπογράψουν 4 μέλη” και συνέχισε: ”Έκανα μία αίτηση προς τον κ. πρόεδρο προκειμένου να φέρει το θέμα των οικονομικών στο Δ.Σ πέρυσι τον Ιούλιο, λαμβάνοντας και αριθμό πρωτοκόλλου. Αν είχε θιχτεί κάποιος θα μπορούσε να φέρει το θέμα στο συμβούλιο. Ωστόσο ο πρόεδρος έκανε κάτι που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ο κ. Κάρτσακλας άλλαξε την κλειδαριά των γραφείων και δεν μπορούσα να μπω, να πω ωστόσο ότι βάση καταστατικού υπεύθυνος των γραφείων είναι ο γραμματέας, δηλαδή εγώ. Από τότε έχουμε να μιλήσουμε, έναν χρόνο τώρα και από τότε ξεκινούν όλα”.

”Ο κ. πρόεδρος καλεί σε συμβούλιο και αντί να υπογράψω εγώ ως γραμματέας, βάζει τον αναπληρωτή γραμματέα να υπογράψει, καλύπτοντας τις δικές μου αρμοδιότητες. Αυτό γίνεται μόνο όταν ο γραμματέας δηλώνει κώλυμα ή να απουσιάζει. Εγώ ούτε το ένα ούτε το άλλο είχα κάνει. Ορίστε η καταπάτηση του καταστατικού της ΕΠΣ” και συνεχίζει: ”Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στην ΕΠΣ, σε εμένα δεν έχει, αφού είμαι εκλεγμένος από τα σωματεία και όχι από τον ίδιο”.

Συνεχίζοντας το θέμα για το εν λόγω Δ.Σ ο κ. Τζίμας είπε ότι ”ο κ. Κάρτσακλας επίτηδες έκανε το συμβούλιο 15 Αυγούστου, ενώ ήξερε ότι ορισμένα μέλη δεν θα είναι εκεί”.

”Εγώ στο συγκεκριμένο συμβούλιο ήμουν παρών με επιστολή, γιατί θεωρούσα ότι το συγκεκριμένο ήταν άτυπο…”

”Στο συγκεκριμένο συμβούλιο, εγώ προσωπικά ενημερώθηκα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε, ότι με ξήλωσαν από παντού, αναγράφοντας το όνομά μου ως τελευταίο σύμβουλο. Ζήτησα από την ΕΠΣ, απόσπασμα των πρακτικών από το συγκεκριμένο Δ.Σ, το οποίο υπέγραψε ο μετέπειτα γραμματέας κ. Μάρης. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο, έστω ένα μήνυμα να με ενημερώσει ότι δεν είμαι πλέον γραμματέας της ΕΠΣ”.

”Εγώ έχω βάλει κρεβάτι μέσα στην ΕΠΣ για να μπορώ να κάνω δουλειά. Δε το σεβάστηκαν. Καλά έκαναν και με έδιωξαν. Μόνο τα σωματεία έχουν δικαίωμα πάνω μου”.

”Στο συγκεκριμένο συμβούλιο αποφασίστηκε και κάτι, πρωτόγνωρο για τα χρονικά.. Με πρόταση του ταμεία αποφασίστηκε τα χρήματα της ΕΠΣ να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, υπό τον φόβο covid-19 και capital control. Δηλαδή να έχουν τα χρήματα στο σπίτι τους. Το καταστατικό κάνει λόγω για ποσό της τάξης των 300 ευρώ. Για αυτό μίλησα για καταπάτηση του καταστατικού”.

Ο κ. Τζίμας ολοκλήρωσε την συνέντευξη καλώντας τον πρόεδρο κ. Κάρτσακλα να συγκαλέσει Δ.Σ άμεσα, παρόντες όλων των μελών, του λογιστή και της ειδικής γραμματέως, προκειμένου να γίνει οικονομικός απολογισμός.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Κώστα Τζίμα στο παρακάτω βίντεο:

Προηγούμενο Άρθρο

Πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου και με σφραγίδα της Ευρώπης!

Επόμενο Άρθρο

Πρωταθλητής ο Αχέρων Καναλακίου μετά τη νίκη 1-0 επί του ΠΑΣ Πρέβεζα (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...