Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:46

Δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές – Τρεις οι υποψήφιοι – Πόσοι ακόμα θα είναι;;;

Η Δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου ήδη διανύει τον δεύτερο χρόνο θητείας της, με τα προβλήματα από την μία και τα παράπονα δημοτών από την άλλη, να μην είναι και λίγα, ωστόσο ο δήμαρχος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ανταπεξέλθει.

Άλλωστε από την αρχή της θητείας του ”Δήμου της καρδιά μας” δεν έγιναν και λίγα πράγματα και καλό θα ήταν να σας θυμίσουμε ορισμένα.

  • Ναυάγιο ανοικτά τον Παξών με νεκρούς πρόσφυγες, Ιανουάριος 2020
  • Σεισμός, 21ης Μαρτίου 2020
  • Πανδημία Κορονοϊου, Μάρτιος 2020
  • Επιθέσεις σκύλων σε πολίτες, Μάρτιος 2020-Αύγουστος 2020.

Όλα τα παραπάνω έγιναν πρωτοσέλιδα σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, αμαυρώνοντας την εικόνα του Δήμου Πρέβεζας.

Και μέσω όλων αυτών με μία τεράστια καμπάνια ο Δήμος, βγαίνει μπροστά και πάλι με την ασφαλέστερη παραλία (Μονολίθι) της Ευρώπης για το 2020, προσεγγίζοντας τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Τα θέματα πολλά, τα οποία χρειάζονται άμεσα λύσεις και φυσικά απαντήσεις προς τους πολίτες του Δήμου.

Από τα σημαντικότερα η ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου, το οποίο ο Νίκος Γεωργάκος, φαίνεται να το έχει πάρει επί προσωπικού, προσπαθώντας να ανατρέψει δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Νίτσα είπε:  “κ. Νίτσα πριν κάνετε τοποθετήσεις για μεγάλα θέματα το γραφείο μου είναι εδώ, η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να ενημερωθείτε πολύ καλύτερα. Τις προτάσεις που τυχόν μπορεί και εμείς να παραβλέπουμε ή να μην έχουμε στο πρόγραμμά μας και έχετε εσείς κάποια καλύτερη πρόταση, σίγουρα από την αντιπολίτευση αυτό ζητάμε. Καλύτερες προτάσεις πέραν από αυτών που τυχόν έχουμε στο πρόγραμμά μας. Στο πρόγραμμά μας όμως υπάρχουν όλα αυτά που είπατε πριν, γι’ αυτό θεωρώ ότι σας έχω καλύψει για όλα τα θέματα που θέσατε και μέσα στο χρονικό διάστημα των υπόλοιπων τριών ετών και των υπόλοιπων πέντε που θα διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά το δήμο μας θα ολοκληρώσουμε όλα αυτά που προγραμματίζουμε για την καθαριότητα”.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι από τον συνδυασμό που κατέβηκε το 2019, διεκδικώντας τον Δήμο Πρέβεζας με τον Νίκο Γεωργάκο ως επικεφαλής, αρκετοί είναι εκείνοι που ήταν υποψήφιοι και ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές του 2023, πιθανότατα να μην είναι και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτό το γνωρίζει ο Δήμαρχος και δεν έμεινε έτσι, αφού ήδη έστω και δυο χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές, έχει μιλήσει με ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελε να στελεχωθεί το νέο ψηφοδέλτιο.

Ανάμεσα σε αυτούς και με εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Η δεύτερη υποψηφιότητα στις εκλογές του 2023 είναι του Γιώργου Νίτσα, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές κατέλαβε την 3η θέση με αρκετά μεγάλο ποσοστό και εκλέγοντας 5 δημοτικούς συμβούλους.

Αν και αρχικά υπήρχαν να σενάρια ότι θα συνεργαστεί με την σημερινή δημοτική αρχή, κάνοντας λόγω για συμφωνίες, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε.

Ο Γιώργος Νίτσας κατέχοντας πλέον πολύ καλά την αυτοδιοικητική εμπειρία του από τα 20 και πλέον χρόνια που ασχολείται με τα κοινά και λαμβάνοντας μέχρι σήμερα 3 φορές ως επικεφαλής συνδυασμού (2010, 2015, 2019), υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές, δηλώνει ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Πρέβεζας στις Δημοτικές εκλογές του 2023, με έναν εντελώς ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που σίγουρα θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με συχνές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις για όλα τα θέματα ο Γιώργος Νίτσας, στην μέχρι σήμερα πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο, ασκεί δριμύ κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ χάρη στον συνδυασμό του ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων για το θέμα του ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου.

Ο συνδυασμός ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ θα δηλώσει και πάλι παρών στις Δημοτικές Εκλογές του 2023, με τον Γιώργο Νίτσα να δηλώνει πανέτοιμος για τη νέα αυτή πρόκληση.

Ο τρίτος που δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι πανέτοιμος για να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Πρέβεζας είναι ο Βαγγέλης Ροπόκης, ο σημερινός αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Πρέβεζας, αφού επέλεξε να συνεργαστεί με τον Νίκο Γεωργάκο, προκειμένου να συνεχίσει να είναι ”μέσα στα πράγματα”.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης με τεράστια εμπειρία στα δημοτικά, αφού έχει διατελέσει πολλές φορές αντιδήμαρχος, τόσο με τον Χρήστο Μπαϊλη και τώρα με τον Νίκο Γεωργάκο, ευελπιστεί ότι η δεύτερη φορά θα είναι καλύτερη, έχοντας πλέον σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στον Δήμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Ροπόκης θα ανανεώσει σε μεγάλο ποσοστό το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2023.

Αυτοί είναι οι μέχρι σήμερα που έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο Πρέβεζας στις εκλογές του 2023.

Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τις εκλογές και το σίγουρο είναι ότι θα ακούσουμε δεκάδες ονόματα υποψηφίων, μέχρι την οριστικοποίησή τους.

Οι πληροφορίες του onprevezanews.gr, λένε μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν δύο τουλάχιστον ακόμη συνδυασμοί που ετοιμάζονται σιγά-σιγά, με τους επικεφαλής να είναι επιφανείς πολίτες της πόλης και με αρκετή εμπειρία στα κοινά.

Προηγούμενο Άρθρο

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Μήνυμα ομοψυχίας στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (video)

Επόμενο Άρθρο

Διάρρηξη στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας – Ανυπολόγιστες οι ζημιές (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...