Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 14:23

Δράση δενδροφύτευσης από τον Δήμο Πρέβεζας και τα σχολεία της πόλης

Μια ξεχωριστή δράση δενδροφύτευσης με ιδιαίτερο συμβολισμό πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας  δίνοντας “ζωή” σε μια παλιά χωματερή που για χρόνια υποβάθμιζε το τοπίο και το περιβάλλον μια “ανάσα” από το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο, 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΔΑΠ-Μεα Πρέβεζας “Όνειρο Ζωής” και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση των 105 δέντρων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος  ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης  κ. Γιώργο Μότσιο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, τους συνεργάτες του αλλά και το προσωπικό του Δήμου που προετοίμασε και υλοποίησε την όλη διαδικασία καθώς και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την μεταφορά των μαθητών.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωσταντίνος Ακρίβης, ο πρόεδρος της Τ.Κ Νικόπολης κ.Θύμιος Πάσχος. Η  ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κα .Γιώτα  Γεωργάκου και η  επιστημονική συνεργάτιδα του κα. Σέβη Κονταξή μοίρασαν στα παιδιά καπέλα, γάντια  και νερά ενώ επιμελήθηκαν και τις λεπτομέρειες της δράσης που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Πρέβεζας με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) UNAI Hub SDG7 του ΕΚΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Η δράση αφιερωμένη στην 75η επέτειο του ΟΗΕ περιλαμβάνει τη φύτευση και τη συντήρηση 75 (ή και περισσότερων)δένδρων με βασικό στόχο τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα δένδρα που φυτεύτηκαν είναι 25 Δρυς Αριά, 30 Φράξοι ή μελιά/μελιός, 20 Φτελιά, 10 Αλμυρίκια, 30 Κυπαρίσσια ορθόκλαδα – πλαγιόκλαδα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε:

“Με ιδιαίτερη χαρά υλοποιούμε σήμερα μια δράση με  συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Η παλιά χωματερή που γειτνίαζε με την Αρχαία Νικόπολη και τον Αμβρακικό Κόλπο ήταν μια “ πληγή”  που έχει κλείσει πριν χρόνια ωστόσο  η ουσιαστική αποκατάστασή της γίνεται σήμερα.

Τα δέντρα που φυτέψαμε όλοι και πολύ περισσότερο τα παιδιά αντικατοπτρίζουν το μέλλον που θέλουμε και που ονειρευόμαστε όλοι.

Ένα μέλλον με περισσότερο πράσινο, με λιγότερους ρύπους, με  ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στην προστασία του πλανήτη μας.

Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε και ελπίζουμε”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη Δημοσκόπηση στην Ήπειρο – Τι λένε οι πολίτες για Περιφέρεια και Δημάρχους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...