Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:06

Μεγάλη Δημοσκόπηση στην Ήπειρο – Τι λένε οι πολίτες για Περιφέρεια και Δημάρχους

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ηπείρου, 17 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση* του aftodioikisi.gr σε δείγμα 614 ατόμων:

Περισσότεροι από 2 στους 3 (ποσοστό 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, ενώ, απόρροια αυτού είναι, το 61% να ζητά να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει ότι ο κ. Καχριμάνης είναι «καταλληλότερος για περιφερειάρχης της Ηπείρου» είναι ακόμη χαμηλότερο (30%), με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο να εμφανίζεται ως ο βασικός διεκδικητής με ποσοστό 25%.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους δημάρχους, καταρχήν των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου (Γιάννης -Μωϋσής Ελισάφ, Άρτα – Χρίστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζα -Νίκος Γεωργάκος, Ηγουμενίτσα -Γιάννης Λώλος), αλλά και των υπόλοιπων δήμων της περιοχής, καθώς περισσότεροι από 3 στους 4 (ποσοστό 77%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο τους. Με το 62% να ζητά να επανεκλεγεί άλλος δήμαρχος.

Κι αυτό γιατί το 42% θεωρεί ότι περιοχή που κατοικεί έγινε μάλλον χειρότερη ή χειρότερη τα τελευταία 2 -3 χρόνια, έναντι του 32% που θεωρεί ότι μάλλον έμεινε η ίδια και μόλις 25% που πιστεύει ότι έγινε καλύτερη.

Τα μεγαλύτερα τοπικά προβλήματα, κατά τους Ηπειρώτες, είναι κατά σειρά: Το οδικό δίκτυο (61%), καθαριότητα -σκουπίδια (53%), κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).

Το οδικό δίκτυο είναι το πρώτο πρόβλημα στο δήμο Πρέβεζας και στους άλλους δήμους της περιοχής με 72 και 66% αντίστοιχα, η καθαριότητα στους δήμους Ιωαννιτών (67%), Αρταίων και Ηγουμενίτσας (51%) και το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης, επίσης στους δήμους Αρταίων (54%) και Ιωαννιτών (44%).

Αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα, η ακρίβεια… χτυπάει κόκκινο με 86% των πολιτών να το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ακολουθούν η ανεργία (32%) και η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών (31%) και χρεών και δανείων (21%).

Δείτε ολόκληρη την διαδικτυακή έρευνα, ΕΔΩ

*Ταυτότητα Έρευνας

Συλλογή στοιχείων διαδικτυακά με σύστημα CAWI από 4/4/2022 έως 12/5/2022

Δείγμα 614 άτομα, αντιπροσωπευτικό ως προς το φύλο την ηλικία και τη περιφερειακή ενότητα

Το δείγμα είναι σταθμισμένο με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019 στην Ήπειρο

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στρογγυλοποιημένα στη μονάδα


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δράση δενδροφύτευσης από τον Δήμο Πρέβεζας και τα σχολεία της πόλης

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές το Ενωσιακό Πρωτάθλημα τένις στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...