Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 11:16

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με 17 μονάδες προηγείται η  του , σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ALCΟ για τον τηλεοπτικό σταθμό  ΒΕYOND.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με τον  να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,9%, το ΚΚΕ στο 5,4%, την «» του Κυρ. Βελόπουλου στο 4,6% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη στο 3%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο Πρωθυπουργό», ο  λαμβάνει 44%, με προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μετά τον «κανένα», που λαμβάνει 27%.

  • Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό».
  • Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνηση, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο
  • Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για «λαθεμένο χειρισμό».
  • Το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με 25% να θεωρεί ότι αυτά τα ποσά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37% σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη , το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 359 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο – 1 Π.Ε. Πρέβεζας και 3 Π.Ε. Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣ Πρέβεζα: Ανακοίνωση συμπαράστασης προς το σωματείο του Απόλλωνα Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...