Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:35

Δάσος Βαλανιδοράχης: Νέα σελίδα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς

Η μεταβίβαση του δάσους της Βαλανιδοράχης, διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, ολοκληρώθηκε.  Ο νέος ιδιοκτήτης μιας μοναδικής ομορφιάς περιοχής είναι Ηπειρώτης, όπως προκύπτει από τη γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος των ιδιοκτητών με το νέο ιδιοκτήτη να είναι από το Νομό Θεσπρωτίας.

Ο δικηγόρος Απόστολος Τάσσης που χειρίστηκε την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του δάσους Βαλανιδοράχης σημειώνει ότι η φυσιογνωμία της περιοχής δεν θα αλλάξει ενώ δημιουργούνται οι προυποθέσεις για να αυξηθεί το αποτύπωμα της Πρέβεζας στον τουριστικό χάρτη.

Αναλυτικά στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρει:

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του δάσους Βαλανιδοράχης.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ήταν μια σύνθετη νομική διαδικασία, για την οποία εργασθήκαμε εντατικά, επί πολλούς μήνες, με την αρωγή ειδικών επιστημόνων (νομικών, περιβαλλοντολόγων, πολεοδόμων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, δασολόγων, τοπογράφων μηχανικών), υπό άκρα επαγγελματική εχεμύθεια.

Το δάσος Βαλανιδοράχης περνώντας στα χέρια ευπατρίδη Ηπειρώτη, θα παραμείνει δάσος για πάντα και οι παραλίες του ανοιχτές και προσβάσιμες. Θα συνεχίζει να προστατεύεται και θα καταστεί σημείο κατατεθέν για τη Δυτική Ελλάδα. Θα προσφέρει οξυγόνο, για το περιβάλλον, την οικονομία και τους ανθρώπους του τόπου.

Οι επίδοξοι καταπατητές, αφιονισμένοι αρνητές της έννομης τάξης συνδαιτυμόνες κομματικών γραφείων και σε όσοι τους υπέθαλψαν, θα λάβουν τις απογοητευτικές απαντήσεις τους, στις αναρτήσεις των στοιχείων του κτηματολογίου τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστούμε θερμά τους εντολείς μας και ιδιαίτερα την οικογένεια των Αλέξανδρου και Αχιλλέα Δημάκου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε στο μεγαλύτερο έργο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής μας. Για την αμέριστη εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν επί 30 χρόνια που χειριζόμαστε την υπόθεση του δάσους. Για την άκαμπτη υπομονή και αφοσίωσή τους στην προστασία του επί 91 χρόνια, ώστε να το παραδίδουν σήμερα ως το μόνο διαχειρισμένο και προστατευμένο δάσος του Νομού Πρέβεζας.

Ελπίζουμε η προσπάθεια της οικογένειας Δημάκου, να βρει γόνιμο έδαφος στην ευοίωνη αυτή χρονική συγκυρία. Να καταξιωθεί στη συνείδηση αυτών «που κοιτούν το δάσος». Να μη θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία ώστε να μεγαλώσει το αποτύπωμα του Νομού Πρέβεζας στο χάρτη της Ελλάδας. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να πάψουν τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό».


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πλούσιο θέαμα στα ημιτελικά του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Βόλλεϊ (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Συγγενικά δικαιώματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...