Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 5:35

«ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;»

Το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα πρότεινε συγκεκριμένο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, κάτι που η κυβέρνηση αρνήθηκε.

Σύντομα, η σκληρή πραγματικότητα θα αφορά μαζικούς πλειστηριασμούς που έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα οδηγήσουν χιλιάδες δανειολήπτες σε απώλεια της κύριας κατοικίας τους.

Η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ότι δε θα παρατείνει την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μετά την 31η Ιουλίου γιατί… δε χρειάζεται, αφού όλοι οι δανειολήπτες θα ρυθμίσουν τα δάνειά τους μετά την ανακοίνωση του ‘’προγράμματος-γέφυρα’’!

Πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση δόσεων για ενήμερους και μη ενήμερους δανειολήπτες, με το βλέμμα στραμμένο στην αγωνία των τραπεζών για την εκτιμώμενη αύξηση των ΄΄κόκκινων΄΄ δανείων λόγω της οικονομικής κρίσης.

‘’Για να ενθαρρυνθούν οι διμερείς συμφωνίες με τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων’’, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί, προϋπόθεση αποτελεί η δυνατότητα των αδύναμων δανειοληπτών να αποπληρώσουν το δάνειό τους.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για χιλιάδες ρυθμίσεις δανείων, ξεχνά να αναφέρει ότι 2 στις 3 ‘’κοκκινίζουν’’ εντός τριμήνου, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, προφανώς λόγω αδυναμίας των οφειλετών να ανταπεξέλθουν.

Είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση αγνοούν την οικονομική πραγματικότητα των επαγγελματιών, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από δέκα χρόνια κρίσης αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού.

Προηγούμενο Άρθρο

Η απάντηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζαw για τις ανεύθυνες ανακοινώσεις κρουσμάτων covid-19

Επόμενο Άρθρο

Με 41 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...