Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:59

”Βόμβες” Βαγγέλη Ροπόκη για ακόμη μια φορά

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής Βαγγέλης Ροπόκης, μιλώντας στο Radio Prisma και την εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη, για ακόμη μία φορά προκάλεσε με τα όσα είπε δημόσια.

Βέβαια κάθε δημόσια δήλωση ενός πολιτικού άντρα τον βαρύνει και τον ακολουθεί πάντα, γιατί ως γνωστό τα λεγόμενα, πόσο μάλλον όταν καταγράφονται και σε βίντεο μένουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως…

Ο κ. Ροποπής για ακόμη μια φορά δηλώνει έτοιμος για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά αυτή την φορά δεν θα είναι μόνος του, αλλά με το 70% των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και μάλιστα συνεχίζοντας την αναφορά του τόνισε ότι θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Για να τα βάλουμε τα πράγματα ένα προς ένα για να μην μπερδευόμαστε.

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο απαριθμεί 33 μέλη από 7 παρατάξεις και 5 ανεξάρτητους.

Από αυτούς αναλυτικά ο κ. Γεωργάκος απαριθμεί 6 δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Μπαϊλης 6 με τον ίδιο, ο κ. Νίτσας 5 με τον ίδιο, ο κ. Ροπόκης 2 με τον ίδιο, ο κ. Φονταράς 4 με τον ίδιο, ο κ. Αμάραντος 4 με τον ίδιο, 1 έδρα η Ανυπότακτη Κίνηση και 5 οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αν απο τους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους αφαιρέσουμε τους 6 του Νίκου Γεωργάκου, τους 5 του Γιώργου Νίτσα και του 4 του Σταύρου Αμάραντου, οι οποίοι δήλωσαν εκ νέου κάθοδο στις εκλογές, μένουν 18 δημοτικοί σύμβουλοι.

Από όσο γνωρίζουμε οι 18 δημοτικοί σύμβουλοι εκ των 33 δεν μας κάνει το 70%, άρα που το βρήκε αυτό το ποσοστό ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής;

Βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να λέει ότι επιθυμεί, άλλωστε Δημοκρατία έχουμε, όπως το είπε και ο κ. Ροπόκης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του.

Ένα άλλο στοιχείο που ανέφερε ο κ. Ροπόκης είναι ότι επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι άτομο το οποίο δεν είναι στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα θα έχει γνώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για όσους γνωρίζουν καλά, οι πληροφορίες λένε ότι επικεφαλής θα τεθεί άνθρωπος που είναι εκλεγμένος στην περιφέρεια Ηπείρου και ανήκει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα γιατί ο κ. Ροπόκης ”παίζει” με τις λέξεις και δεν ονοματίζει τον επικεφαλή του νέου ισχυρού συνδυασμού όπως είπε που θε κερδίσει μάλιστα από την πρώτη Κυριακή;

Ο ίδιος μάλιστα είπε στο τέλος της συνέντευξης ότι έχει κάνει κουβέντες τόσο με τον κ. Νίτσα, όσο με τους κ. Νίκο Τζίμα και Δημήτρη Καραμανίδη.

Είπαμε δικαίωμα του καθενός να κάνει συνεργασίες με όποιον και όποιους επιθυμεί, Δημοκρατία έχουμε και κανείς δεν θα πει στον κ. Ροπόκη το πως θα διεκδικήσει τον δήμο της Πρέβεζας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Ροποκής έχει αποδείξει ότι και μόνος του μπορεί να κατέβει σε εκλογικές αναμετρήσεις, κάτι που έκανε και το 2019 με ένα ανεξάρτητό ψηφοδέλτιο, καταλάμβάνοντας την 4η θέση.

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη ανακοίνωση του νέου ισχυρού ψηφοδελτίου που θα συμμετέχει ο κ. Ροπόκης και μάλιστα όπως είπε η ανακοίνωση θα γίνει πριν από τις Εθνικές Εκλογές.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Άννα Γκορόγια: Ποιον ”καρφώνει” με ανάρτησή της στο facebook;

Επόμενο Άρθρο

Ο Βασίλης Ιωάννου θα είναι στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που ετοιμάζεται;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...