Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:04

Βασίλης Κώνστας: ”Προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος των ανεμογεννητριών από την Δημοτική Αρχή”

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού έχοντας ως ένα από τα θέματα συζήτησης, το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Θεσπρωτικά Όρη.
Αν αναλογιστούμε ότι έχω ζητήσει με επιστολή μου προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΔΣ, από τις 22 Φεβρουαρίου, την άμεση σύγκλησή του και αυτοί το συγκαλούν 10 ημέρες μετά, είναι προφανές πως αυτό δείχνει ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα.
Είχα ζητήσει επίσης να προσκληθούν ειδικοί επιστήμονες να μας αναπτύξουν το θέμα καθώς και οι Βουλευτές Πρεβέζης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρεβέζης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά από ότι φαίνεται στην πρόσκληση, δεν προσκαλούν κανέναν.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση μέσω του διαδικτύου δεδομένου ότι την πραγματοποιούν με κλειστή τηλεδιάσκεψη μόνο μεταξύ των μελών.
Μέχρι την συνεδρίαση μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων ημερών, το οποίο είναι υπεραρκετό για να προβεί η Δημοτική Αρχή Ζηρού σε διευρυμένη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου προσκαλώντας όλους τους παραπάνω που αναφέρω.
Αν θα το πράξει ή όχι θα είναι ενδεικτικό της διάθεσής της για την αντιμετώπιση αυτού του φλέγοντος ζητήματος.
Περίεργοι οι μέχρι τώρα χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι εναντίον της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών γιατί είναι πολύ μεγάλο το βάρος να ταχθεί κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας και ενάντια στη βούληση των Δημοτών.
Πεποίθησή μου όμως είναι ότι ο Δήμος Ζηρού δεν πρέπει να αρκεστεί μόνο σε μία τυπική απόφαση, για να βγάλει απλά την υποχρέωση, αλλά μέσω της Νομικής του Υπηρεσίας να αντιδράσει ουσιαστικά και άμεσα, ασκώντας όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα αναλαμβάνοντας φυσικά και το οικονομικό κόστος της δικαστικής διαδικασίας.
Προηγούμενο Άρθρο

Σορόκας Ενδύματα: Πραγματικές εκπτώσεις και ποιότητα που κάνει την διαφορά

Επόμενο Άρθρο

Το πλοίο ”ΕΡΜΗΣ” με πλοιοκτήτη τον πρεβεζάνο Αποστόλη Σουλιώτη, ενώνει Κέρκυρα με Ηγουμενίτσα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...