Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 17:50

Αποστολή 15 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Την Κυριακή 10-03-2024 επέστρεψε η αποστολή Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας από την Cosenza της Ιταλίας. Συμμετέχοντες ήταν 15 μαθητές/τριες της Γ’ τάξης οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Δ/ντή κ. Νικόλαο Καγκελάρη και την εκπαιδευτικό κ. Σαλώμη Δημητρίου. Στο πλαίσιο του Erasmus+ – Δράση ΚΑ121 VET, το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε είχε τίτλο «Upskilling: Developingstudent’ssoftskills» και διάρκεια 2 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές συμμετείχαν σε μαθήματα κατάρτισης στον εκπαιδευτικό οργανισμό υποδοχής Euroformrfs, σε τεχνικές επισκέψεις,ενώ για 1 εβδομάδα παρακολούθησαν κοινά μαθήματα μαζί με Ιταλούς συμμαθητές τους στο σχολείο IstitutodiIstruzioneSuperioreStatale”Valentini – Majorana”.

Μέσω αυτής της κινητικότητας, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να ενισχύσουν κοινωνικές δεξιότητες, να διαβιώσουν αυτόνομα για 2 εβδομάδες και να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας. Επιπλέον, δημιούργησαν σχέσεις και φιλίες με συνομηλίκους τους συμμετέχοντας με τρόπο βιωματικό στην καθημερινή σχολική ζωή. Παράλληλα, υλοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα με επισκέψεις σε πόλεις και σημαντικά αξιοθέατα, όπως, μεταξύ άλλων, στη Νάπολη και στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

To 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο του Erasmus+ ως ένα από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα στο οποίο έχει απονεμηθεί VETMobilityCharter 2015 και ErasmusAccreditation 2021-2027.

Προηγούμενο Άρθρο

Δύο μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους και στον αθλητισμό

Επόμενο Άρθρο

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/3/2024 για το ζήτημα της κατασκευής μνημείου για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...