Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 2:21

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Την υπαγωγή στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των νεοσύστατων επιχειρήσεων, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωή μας συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής δραστηριότητας και οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την όσο δυνατόν πιο ομαλή συνέχιση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Τα Επιμελητήρια της χώρας καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες με εισηγήσεις τους προς την πολιτεία όπως θεσμικά προβλέπεται , για την λήψη μέτρων στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μελών  μας για την επόμενη ημέρα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι σαφής βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο την ελληνική επιχειρηματικότητα και όπως χαρακτηριστικά λέγεται από τον Πρωθυπουργό μας, στόχος είναι να μην μείνει κανείς πίσω από την νέα κρίση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα επέκτασης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, λόγω εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 και στις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, οι οποίες εξαιρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του άρθρου 3 της Αριθμ. 39162 –ΦΕΚ Τεύχος Β 1457/16-04-2020.

Θεωρούμε ότι η πρότασή μας είναι απολύτως ορθολογική και ρεαλιστική αφού είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών οι οποίες πλήττονται εξίσου από την αναστολή λειτουργίας τους σε μια κρίσιμη στιγμή για αυτές στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο αριθμός αυτών που συστάθηκαν, κατά τη διάρκεια περσινής χρονιάς ήταν υπερδιπλάσιος αυτών που έκλεισαν κάτι που έχει να συμβεί από το 2011 σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία στη βάση δεδομένων του ΓΕΜΗ.

Ευελπιστώντας ότι οι πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας με την παράλληλη εμβάθυνση των μέτρων από την κυβέρνηση συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς είμαστε βέβαιοι για την αποδοχή της πρότασής μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας
Ιωάννης Μπούρης

Προηγούμενο Άρθρο

Κέρκυρα και Πάργα προτείνονται ως ασφαλείς προορισμοί διακοπών μετά τον κορονοϊό από Ευρωπαϊκό τουριστικό οργανισμό

Επόμενο Άρθρο

Πέτσας: Παρατείνονται μέχρι 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...