Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:21

Πέτσας: Παρατείνονται μέχρι 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

“Μένουμε σπίτι”, με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου” είπε ο Στέλιος Πέτσας. Που σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τις 4 Μαΐου. Και θα το μάθουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής

Όπως προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα στη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στους εξής βασικούς άξονες:

– Σε μια ευρωπαϊκή οικονομία με υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ξέρουμε τι δε χρειαζόμαστε. Δε χρειαζόμαστε νέα δάνεια αλλά επιχορηγήσεις

– Η ενιαία αγορά έχει οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες πάνω στις τέσσερις βασικές ελευθερίες: ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων. Η επιδημία επέβαλε προσωρινά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας μέτρα παρέκκλισης. Η επιστροφή στην κανονικότητα όμως προϋποθέτει προσεκτικά βήματα που διατρέχουν και τις τέσσερις αυτές ελευθερίες οι οποίες είναι απαραίτητες και για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε όλα τα κράτη μέλη. Δεν μπορεί για παράδειγμα να πωλούνται μόνο υπολογιστές, αυτοκίνητα ή ρούχα και να μη λαμβάνονται ισορροπημένα μέτρα για την εξομάλυνση των μεταφορών που αποτελεί προϋπόθεση για τις μετακινήσεις των ανθρώπων εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Προηγούμενο Άρθρο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κι άλλοι δυο νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...