Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:27

Απίστευτη ταλαιπωρία για γονείς και μαθητές λόγω διακοπής νερού…με καθυστερημένη εντολή δημάρχου

Νωρίς φαίνεται να το θυμήθηκε η δημοτική αρχή να στείλει έγγραφο προκειμένου να μην γίνουν τα μαθήματα σήμερα σε σχολεία που βρίσκονται εντός της Δημοτικής Ενότητας της πόλης, λόγω διακοπής υδροτότησης, αφού γίνονται εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Αυτό ήταν κάτι που το γνώριζαν άπαντες εδώ και μέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ), με αποτέλεσμα οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, τα μισθωμένα λεωφορεία και ταξί το ίδιο και μετά από δύο ώρες να βγει έκτακτη ανακοίνωση που έλεγε ότι δεν θα γίνουν μαθήματα από τις 10.30 καθώς καθίσταται δυσχερής η λειτουργία τους λόγω διακοπής της υδροδότησης.

Έτσι τα σχολεία ξεκίνησαν να καλούν τους γονείς των μαθητών προκειμένου να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να ψάχνουν τα ταξί για το ίδιο θέμα…

Κάπως νωρίς βγαίνουν οι έκτακτες ανακοινώσεις, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε μία μικρή κοινωνία.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 79/2017 άρθρο 4) σύμφωνα με το οποίο εφόσον υπάρχει ”Διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών”  Τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να διακοπούν μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες με απόφαση του οικείου Δημάρχου, εφόσον πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ίδιο δήμο και συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο.

Ωστόσο στην έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας αναφέρεται ότι η διακοπή των μαθημάτων έγινε μετά τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πρέβεζας για τη διακοπή μαθημάτων στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Αχέρων Καναλακίου ”πέταξε” εκτός κυπέλλου τον Ολυμπιακό Βόλου – Μεγάλη νίκη με 2-1 (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκου στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...