Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 14:41

Ανακοίνωση Τ.Ο. Πρέβεζας ΚΝΕ – Κρούσματα σε Σχολεία Πρεβεζας

Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι φόβοι και οι ανησυχίες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για σχολεία υγειονομικές βόμβες, εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή με μαζικές κινητοποιήσεις και αιτήματα για την προστασία της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους. Δυστυχώς αυτοί οι φόβοι έγιναν πραγματικότητα μετρώντας σήμερα ήδη σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες σχολικές μονάδες και τμήματα να είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων. Ήδη στην Πρέβεζα υπάρχουν δύο σχολεία (2ο ΓΕΛ, 3ο Γυμνάσιο) με επιβεβαιωμένα κρούσματα και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι τα αιτήματα των μαθητών πέρα από δίκαια πλέον είναι και αναγκαία, είναι μονόδρομος!!! Η κυρία Κεραμέως πέρα από τα αυτιά της ήρθε η ώρα να ανοίξει και τα μάτια της και να δει πως αυτό που εν τέλει κλείνει τα σχολεία σήμερα είναι η ίδια της η πολιτική και τα μέτρα που δεν πάρθηκαν ποτέ και όχι οι καταλήψεις των μαθητών όπως προσπάθησε να παρουσιάσει με όλα τα μέσα.

Οι μαθητές τώρα, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, πρέπει να απαιτήσουν ακόμα πιο έντονα όλα αυτά που τόσο καιρό διεκδικούν, που τόσο καιρό παλεύουν!!! Εδώ και τώρα όπου υπάρχει κρούσμα σε σχολείο:

  • Με ευθύνη του Δήμου να γίνει απολύμανση των χώρων του σχολείου
  • Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρθει κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρόληψη της διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι πρώτιστα ευθύνη του κράτους.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας μέσω του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.

Η θέση των μαθητών είναι στις τάξεις, μέσα στα σχολεία τους και όχι πίσω από μια οθόνη. Γιατί τα αιτήματα των μαθητών όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν για ένα σχολείο ανοιχτό, ασφαλές, με ζωντανή και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και όχι για υποκατάστατα. Η τηλεκπαίδευση ως συμπληρωματική και μόνο μπορεί να υπάρξει και δεν θα επιτρέψουν οι μαθητές να μονιμοποιηθεί ως τρόπος εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω όμως μπορούν να γίνουν με έναν και μοναδικό τρόπο, αυτόν που λένε εδώ και τόσο καιρό οι μαθητές:

  • Με το να σπάσουν τα τμήματα, σε 15 μαθητές ανά τάξη
  • Με πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών
  • Με καθημερινή θερμομέτρηση και απολύμανση

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Προηγούμενο Άρθρο

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου για τα θετικά κρούσματα στο σχολείο

Επόμενο Άρθρο

Η Ένωση Γονέων Πρέβεζας για την κατάσταση στο 2ο & 3ο Γυμνάσιο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...