Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 22:35

Ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας για την πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη

Η Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας (Λογοτεχνική Στέγη) προσκαλεί τα μέλη της, τους φίλους της, τους πολίτες της Πρέβεζας, να παρευρεθούν στη σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας «Όαση» το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.

Η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία της Τ.Ε. Πρέβεζας του Κ.Κ.Ε και έχει τον τίτλο «Από χαρτί πλασμένος κι από δισταγμό», με ομιλητές σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτιστικής ζωής της χώρας. Ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Τάσος Ψαρράς -γνωστός και από την τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» για τις ανάγκες της οποίας πραγματοποίησε πολυετή έρευνα πάνω στη ζωή του ποιητή- και η ποιήτρια, κριτικός λογοτεχνίας και Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Άννα Αφεντουλίδου που η επιστημονική της προσέγγιση στο έργο και τη ζωή του ποιητή αποκρυσταλλώθηκε στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο «Κ. Γ. Καρυωτάκης» από το ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης με εισαγωγή και ανθολόγηση από την ίδια.

Ο Καρυωτάκης μελετάται μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που έδρασε, είναι μία θέαση του δημιουργού ως ιστορικού υποκειμένου, μέσα σε ένα κοινωνικό γίγνεσθαι, όπου ο ίδιος «ποιεί» διαρκώς «ποιούμενος», χωρίς προθέσεις απομόνωσης. Ο ποιητής φαίνεται πως υπήρξε ένα δρων λογοτεχνικά πρόσωπο στη δίνη των ιστορικών αλλαγών, με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα που αποτέλεσε και την κύρια αιτία των δυσμενών του μεταθέσεων.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Θωμάς Νάτσος                                                     Σπύρος Γ. Μπρίκος

Προηγούμενο Άρθρο

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις – Λευκή ισοπαλία για Ionios AC και Α.Σ Νικόπολη (live)

Επόμενο Άρθρο

Στο ρελαντί η νίκη της Νικόπολης απέναντι στον μαχητικό Κερκυραϊκό με 72-51

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...