Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 23:41

Ανάπτυξη Τώρα: “Οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής”

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” βρέθηκε στην Καστροσυκιά το Σαββατοκύριακο και είχε συνομιλία με κατοίκους, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρά παράπονα για τη δημιουργία αντλιοστασίου του βιολογικού καθαρισμού του πρώην Δήμου Ζαλόγγου, σε δημοτική έκταση, ακριβώς στο σημείο της έντονης τουριστικής δραστηριότητας.

Τα μέλη της παράταξής μας αντιλήφθηκαν ότι οι κάτοικοι αισθάνονται εξαπατημένοι από τη δέσμευση της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την Καστροσυκιά και το χώρο όπου θα τοποθετούνταν το αντλιοστάσιο και βεβαίωναν πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα για την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” συντάσσεται με τις ανησυχίες των κατοίκων της Καστροσυκιάς και δεσμεύεται πως θα φέρει το θέμα και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και να μεταφερθεί και στο σώμα η δυσαρέσκεια των κατοίκων της Καστροσυκιάς.

Θα πρέπει να υπάρξει μία αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων του έργου στο δημοτικό συμβούλιο και να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής θέσης του αντλιοστασίου.

Εκτίμησή μας είναι ότι οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής, στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αυτά τα κομβικά ζητήματα για το Δήμο της Πρέβεζας. Γιατί μπορεί η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος να θεωρεί ότι με ανακοινώσεις και φωτογραφίες θα ξεγελάσει τους δημότες πως εργάζεται για τα “μεγάλα ζητήματα” του Δήμου, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά. Και φαίνεται πως τα ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των κατοίκων ο κ Γεωργάκος τα λησμονεί όταν βρίσκεται στην πρωτεύουσα και στα Υπουργεία…

Ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργος Νίτσας όταν το θέμα: “Έγκριση μετατόπισης αντλιοστασίων λυμάτων ΑΒ11 και ΑΚΝ5 για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου: «Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (Δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας»”, ήρθε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 19 Μαρτίου 2021, είχε δηλώσει ότι συμφωνεί ως προς την μετατόπιση των αντλιοστασίων, με την προϋπόθεση ότι για τα νέα σημεία που προτείνονται δεν υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους δημότες-επαγγελματίες και δεν αλλοιώνεται η τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η δημοτική αρχή όμως δεν έχει λάβει τις αντιδράσεις υπ’ όψη της που φτάνουν μέχρι και τη συλλογή υπογραφών. Αδιαφόρησε τόσο για τη θέση τη δική μας όσο και για τις ανησυχίες των κατοίκων.

Επειδή όμως scripta manet, δηλαδή τα “γραπτά μένουν”, η “Ανάπτυξη Τώρα” θα ήθελε να υπενθυμίσει στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, πως ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας, ως σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το 2014, όταν ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, είχε συνταχθεί με την τεχνική πρόταση του τότε δημοτικού συμβούλου Μιλτιάδη Κλάπα, ώστε να υπάρξει διασύνδεση του βιολογικού με τον βιολογικό της Πρέβεζας και να αποφευχθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και η οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξης τέτοιων έργων για τα παραλιακά χωριά της Ηπείρου.

Τότε είχε καταψηφίσει και ο σημερινός Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δαρδαμάνης.

Άραγε τώρα έχει αλλάξει άποψη;

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”

Προηγούμενο Άρθρο

Έκκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Στις 26 Μαΐου, η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...