Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:20

Έκκληση για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου (ώρες 9.30 π.μ. με 14.00) η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Καλούμε όλους τους συνδημότες και κατοίκους του Δήμου που μπορούν να αιμοδοτήσουν, να το πράξουν διότι οι ανάγκες για αίμα, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ανεκτίμητης αξίας, που δίνει ελπίδα και πάνω απ’ όλα ποιότητας ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας 18 έως 65 ετών. Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από φάρμακα. Το αίμα προσφέρεται!

Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τους εμβολιασμούς για την Covid 19, αίμα μπορεί να προσφέρει ο καθένας που εμβολιάστηκε ακόμη και μία ημέρα πριν την αιμοδοσία, ενώ εάν έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό, χρειάζεται να έχουν περάσει 28 ημέρες από την ολοκλήρωση της αποθεραπείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η αιμοδοσία διαρκή 5 λεπτά, είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προηγούμενο Άρθρο

Αρνητικά όλα τα rapid test που έγιναν σήμερα στη Φιλιππιάδα

Επόμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα: “Οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...