Έρχεται η δεύτερη δόση για τις δαπάνες των σχολείων – 97,970 ευρώ για τον δήμο Πρέβεζας

Με  το ποσό των 97.970 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενισχύεται ο Δήμος Πρέβεζας, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει κατανομή 28.050.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020.

Το ποσό αυτό αποτελεί τη δεύτερη δόση της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνει φέτος ο Δήμος, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων  και τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι Δήμος έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για την αποφυγή διασποράς του  κορωνοϊού στα σχολεία.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο τους απέστειλε σε κάθε σχολική μονάδα υλικά καθαριότητας και ατομικής υγιεινής ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια για αντίστοιχη διανομή στις σχολικές μονάδες και μετά το άνοιγμά τους.

Για την προστασία των καθαριστριών έγινε προμήθεια από γάντια, μάσκες και ποδιές ενώ το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά οι συγκεκριμένες υπάλληλοι προέβησαν σε γενική καθαριότητα των σχολικών  χώρων που είχαν απολυμανθεί με δαπάνες του Δήμου και τώρα  βρίσκονται σε άψογη κατάσταση για να υποδεχθούν τους μαθητές ,όταν επιστρέψουν.

Οσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μαθητών που οι Σχολικές Επιτροπές πρόκειται να  προμηθευτούν, είναι ξεκάθαρο ότι η ενέργεια αυτή δε θα γίνει σε  βάρος των λειτουργικών δαπανών διότι υπάρχει επάρκεια χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Νίκος  Γεωργάκος  δήλωσε:

“Ο ευαίσθητος τομέας της εκπαίδευσης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των δράσεων που πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προχωρήσαμε σε εκτεταμένες απολυμάνσεις, σχολαστικούς καθαρισμούς και προμήθεια καθαριστικών και ειδών ατομικής υγιεινής.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλες γενικά τις  καθαρίστριες, οι οποίες μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών τους εργάστηκαν για τον καθαρισμό των σχολείων και  όλων των δημοτικών κτιρίων και  χώρων  και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της  προσπάθειας”.

Προηγούμενο Άρθρο

Εργασίες ανάδειξης στο προτείχισμα του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας (φωτογραφίες και βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Χρήστος Κάτσικας: Απάντηση σε άρθρο του κ. Γιάννη Βασιλειάδη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...