Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 13:42

Άρχισαν οι ΄΄κόντρες” Δήμου Πρέβεζας” και ΣΥΡΙΖΑ για τις αφίσες – Απάντηση Νίκου Γεωργάκου

Με κοινή ανακοίνωση η Ν.Ε Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, κατηγορούν τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, για τις αφίσες που κατέβηκαν και αφορούσαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν αύριο.

Μάλιστα η κοινή ανακοίνωση περιέχοντας σκληρές εκφράσεις προς το πρόσωπο του δημάρχου, κάνουν για πολιτικά και συντονισμένα κυβερνητικά παιχνίδια εις βάρος των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Κώστα Μπάρκα

Ο πανικός της κυβέρνησης και όλων όσοι από τα στελέχη της υπηρετούν από θέσεις ευθύνης την νεοφιλελεύθερη πολιτική, που η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία νομοθετεί την κατάργηση του οκταώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη διάλυση του προστατευτικού πλαισίου του κόσμου της εργασίας, τα εκλεγμένα όργανα που υποτίθεται ότι προστατεύουν και υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών μιας τοπικής κοινωνίας, υπηρετούν τυφλά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο της τους εργαζόμενους της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης προέβη στην ανάρτηση ταμπλώ, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, προκειμένου να διαχυθεί το μήνυμα να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας ανέλαβε την υποχρέωση να τα αφαιρέσει αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, σε πλήρη συντονισμό με τα κυβερνητικά συμφέροντα και μη δεχόμενος τη διαβεβαίωση ενός πολιτικού φορέα έβαλε τα συνεργεία του Δήμου να αφαιρέσουν τα ταμπλώ, καταστρέφοντας τα. Προφανώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος Πρέβεζας αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως διεκπεραιωτή των προσταγών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όχι των συμφερόντων της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων πολιτών της Πρέβεζας.

Ωστόσο το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο προκειμένου να ακούσουμε και την δική του άποψη πάνω στο θέμα.

«Υπάρχει η απόφαση 287/2009 της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το περιεχόμενο της οποίας λαμβάνουν γνώση οι διοργανωτές, καθορίζονται σαφέστατα οι όροι και οι περιορισμοί της διαφήμισης κάθε εκδήλωσης. Στην ίδια απόφαση αναφέρονται ξεκάθαρα που απαγορεύονται ταμπλό και αφίσες. Επίσης υπάρχουν προκαθορισμένα σημεία όπου μπορούν ιδιώτες και πολιτικά όργανα να τοποθετήσουν αφίσες και ταμπλό. Σήμερα το πρωΐ και χωρίς να υπάρχει καμιά ενημέρωση η αίτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είδαμε τοποθετημένα ταμπλό σε κολώνες της παραλίας, στην Λ. Ειρήνης και σε άλλα σημεία της πόλης. Δεν είναι πολιτικό το θέμα” καταλήγει ο Νίκος Γεωργάκος.

Διαβάστε την σχετική απόφαση του Δήμου Πρέβεζας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σωματείο συνταξιούχων Ν. Πρέβεζας: Συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη

Επόμενο Άρθρο

Με Ποσειδώνα Μηχανιώνας εντός έδρας ξεκινούν τα μπαράζ για τον Αχέρων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...