Σε μια λαμπερή, συγκινητική και βαθιά εορταστική ατμόσφαιρα, γεμάτη μουσική, ελπίδα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» και του Φιλαρμονικού Συλλόγου Θεσπρωτικού «Απόλλων», χαρίζοντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και συναισθήματος. Μια βραδιά που δεν αποτέλεσε απλώς μια μουσική εκδήλωση, αλλά μια γιορτή ψυχής, μνήμης και συλλογικής προσφοράς.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, την 20ή Δεκεμβρίου 2025, παρουσία πλήθους κόσμου, και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Πρέβεζας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν κοινωνοί αυτής της σπουδαίας πολιτιστικής στιγμής.
Στην καρδιά της βραδιάς βρέθηκε η εκπληκτική μουσική σύμπραξη δύο φιλαρμονικών συνόλων, που το καθένα κουβαλά τη δική του ξεχωριστή ιστορία και τη δική του διαχρονική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού.
Η Φιλαρμονική Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ», με ιστορία που ξεκινά από το 1920 που συμπλήρωσε έναν αιώνα και πλέον αδιάλειπτης παρουσίας, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Φιλαρμονικό Σύλλογο Θεσπρωτικού «Απόλλων», έναν σύλλογο με βαθιές ρίζες στον τόπο και σημαντική συμβολή στην πολιτιστική ζωή της περιοχής.
Το μουσικό πρόγραμμα ήταν πλούσιο, καλαίσθητο και άρτια δομημένο, γεμάτο χριστουγεννιάτικες μελωδίες, γνωστά και αγαπημένα έργα, αλλά και στιγμές έντονης συγκίνησης, που απέδειξαν για ακόμη μία φορά τη δύναμη της μουσικής να ενώνει, να θεραπεύει και να εμπνέει.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσαν οι αναφορές σε μια πράξη γενναιοδωρίας και πολιτιστικής ευθύνης, που σηματοδοτεί το μέλλον της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «ΟΡΦΕΥΣ» και του Φιλαρμονικού Συλλόγου Θεσπρωτικού «Απόλλων».
Τόσο ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής «ΟΡΦΕΥΣ», Τάκης Παππάς, όσο και η πρόεδρος του Φιλαρμονικού Συλλόγου Θεσπρωτικού «Απόλλων», Ευροσύνη Γιανούζα, μίλησαν με συγκίνηση για τη γενναιόδωρη δωρεά οριζόντιας ιδιοκτησίας από τον σύλλογο «Η ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ» προς τα δύο φιλαρμονικά σύνολα, μια δωρεά που αποτελεί πολύτιμο θεμέλιο για τη στέγαση, τη λειτουργία και τη συνέχιση της μακρόχρονης πολιτιστικής του πορείας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη σημαντική συμβολή του Πρεβεζάνου Κώστα Κώνη, ο οποίος στάθηκε αρωγός σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Γούσης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού κ. Βασίλης Χρήστου, ο πρόεδρος της χορωδίας Αρμονία Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λελοβιτών Πρέβεζας Χρήστος Μήτσης, καθώς και πλήθος πολιτών που κατέκλυσαν τον χώρο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αγάπη του κόσμου για τη μουσική και τον πολιτισμό.
Η Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία δεν ήταν απλώς μια ακόμη εκδήλωση στο πολιτιστικό ημερολόγιο της πόλης. Ήταν μια συνάντηση ιστορίας, ανθρώπων και αξιών, ένα μήνυμα ενότητας, ελπίδας και πίστης στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Μια βραδιά που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις καρδιές όσων την έζησαν και υπενθύμισε πως, όταν η μουσική συναντά την προσφορά και τον πολιτισμό, γεννιούνται στιγμές που μένουν για πάντα.
Σημ. Θα ακολυθήσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και το βίντεο της εκδήλωσης…

































