Χ.Σταϊκούρας: «Έρχονται μόνιμες και προσωρινές μειώσεις φόρων και εισφορών – Θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ»

Ημερομηνία:

Για μόνιμες και προσωρινές μειώσεις φόρων και εισφορών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όμως, ο χρόνος υλοποίησης των μέτρων θα εξαρτηθεί από την διάρκεια και τις ανάγκες που προκύπτουν από την υγειονομική κρίση του κορωνοιου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στην άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας (μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επιδότηση-κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την επιδότηση της απασχόλησης), ενώ τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα (μείωση εισφορά αλληλεγγύης, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, νέα μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.) αν δεν υλοποιηθούν παράλληλα, θα ακολουθήσουν τα προσωρινά μέτρα, μόλις βρεθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα θα δοθεί στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2%.

Σχετικά την τοποθέτηση του κ. Αλέξη Πατέλη, ότι “πρέπει να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», ο κ Σταϊκούρας τόνισε πως ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού αναφερόταν στο νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας και στην εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό. Όπως εξήγησε ο κ. Σταικούρας στόχος της κυβέρνηση είναι η σταδιακή μετάβαση σε ένα νέο σύστημα που θα είναι αναδιανεμητικό αλλά λαμβάνει υπόψιν και την αλληλεγγύη των γενεών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν λιγότερα από όσα δικαιούνται.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι σύντομα θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο Taxisnet για να ληφθούν υπόψιν οι νέες παρατάσεις στις πληρωμές φόρων λόγω κορωνοιου.

Πηγή:.pronews.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευάγγελος Γιαννουλάτος: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη – Δέσμευσή μου ένας ανοιχτός και δραστήριος Σύνδεσμος Συρρακιωτών»

Με δημόσια ευχαριστήρια δήλωση, ο Ευάγγελος Σ. Γιαννουλάτος εκφράζει...

Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από -1.100- παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 70η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής...

Στο Θεσπρωτικό η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη Πρέβεζας – Συνάντηση με μέλη και φίλους της ΕΛ.Α.Σ.

Στο Θεσπρωτικό βρέθηκαν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 εκπρόσωποι...

Ευθυμία Νικολάου στο Ράδιο Πρέβεζα 93: Τα έργα, οι παρεμβάσεις και ο σχεδιασμός για το Νοσοκομείο Πρέβεζας (βίντεο)

Καλεσμένη στην εκπομπή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Γιάννη Βασιλειάδη, στο...