Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανάμεσα στα 31 κορυφαία ΑΕΙ της Ευρώπης στην εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού στη διεθνοποίηση

Ημερομηνία:

spot_img

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έπειτα από τη συμμετοχή του στην ανταγωνιστική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάιο του 2025, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την ένταξή του, ως το μοναδικό πανεπιστήμιο από την Ελλάδα, στο δίκτυο των 31 κορυφαίων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που έλαβαν τη διάκριση ESCI Champion (κατηγορία Erasmus Without Paper) για την περίοδο 2025–2027.

Η πρωτοβουλία ‘ESCI Champions’ στοχεύει στην αναγνώριση Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρωτοπόρους στην υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Φοιτητικής Ταυτότητας (Εuropean Student Card Initiative – ESCI), την ψηφιοποίηση και την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν στη συνεργασία με Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και στην απρόσκοπτη κινητικότητα των φοιτητών και φοιτητριών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (DG EAC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισφραγίζει την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα τελευταία τρία χρόνια στη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η αναγνώριση αυτή τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανάμεσα σε μια δυναμική ομάδα ευρωπαϊκών ιδρυμάτων που ξεχωρίζουν στην εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων, την πρωτοπορία στη διαχείριση της κινητικότητας, τη διάχυση καλών και καινοτόμων πρακτικών στις ακαδημαϊκές κοινότητές τους, αλλά και για την ικανότητά του να αποτελεί πρότυπο για άλλα ιδρύματα.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, σημείωσε: «To ESCI Champion δεν είναι απλώς ένας τίτλος· είναι σημαντική αναγνώριση ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τολμάμε να καινοτομούμε: λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερο χαρτί, περισσότερη σύνδεση και ελευθερία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας να κινούνται στην Ευρώπη.»

Η αίτηση υποψηφιότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συντάχθηκε και υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, υπό τον συντονισμό της Πρυτάνεως Καθηγήτριας κυρίας Άννας Μπατιστάτου, την καθοδήγηση του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Μάθησης και Ιδρυματικό Συντονιστή Erasmus+, Καθηγητή κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα και τη συμβολή της Επιτροπής Erasmus+/ARTEMIS.

Η Πρυτανεία ευχαριστεί θερμά τους Τμηματικούς υπευθύνους Erasmus+/ARTEMIS και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας που στηρίζουν το όραμα ενός διασυνδεδεμένου, εξωστρεφούς και καινοτόμου Πανεπιστημίου.

Από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
Ιωάννινα, 18 Ιουλίου 2025

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ η έμφυλη βία: προβολή ταινίας και συζήτηση

Το σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ, στα πλαίσια της θεματικής «Βία», προβάλλει...

Πρέβεζα: Η μάχη για τις δύο έδρες ξεκινά από τα ψηφοδέλτια

Πρόσωπα, παρασκήνιο, εσωκομματικές ισορροπίες και οι επιλογές που μπορούν...

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: «Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης» του Γιώργου Σκούρτη στο Νεκρομαντείο Αχέροντα

 «Η Δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης» του Γιώργου...

Προμαχώνας Πρέβεζας: Από σημείο χαλάρωσης… σε υπαίθριο σκουπιδότοπο – Σκουπίδια παντού και ούτε ένας κάδος!

Ένα από τα όμορφα και πολυσύχναστα σημεία της Πρέβεζας,...