Την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Πρέβεζα η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Θωμά Ιωάννου «Ανοιχτή ημερομηνία»

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Γυμνασιάρχης Χρ. Κοντός», οι εκδόσεις Πόλις και το βιβλιοπωλείο «Σιμούν» σας προσκαλούν την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στη «Θεοφάνειο» Αίθουσα Τέχνης στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του βραβευμένου ποιητή και ιατρού Νευρολόγου Θωμά Ιωάννου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κώστας Καραβίδας: Διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δήμητρα Λουκά: Συγγραφέας

Στέλιος Θ. Μαφρέδας: Ποιητής

Μελοποιημένη ποίηση:

Δέσποινα Γερασιμίδου: Τραγούδι

Θεοδώρα-Μαρία Πάσχου: Κιθάρα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Θωμάς Ιωάννου γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1979. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα. Εργάζεται ως Ειδικός Νευρολόγος στην Πρέβεζα.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή, «Ιπποκράτους 15», κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν, για την οποία τιμήθηκε ομοφώνως με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα το 2012.

Ποιήματα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και σε συλλογικούς τόμους. Είναι τακτικός συνεργάτης του τριμηνιαίου περιοδικού ποίησης Τα Ποιητικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί σε πολλές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Αλβανικά, Ρουμανικά κ.ά.)

Τον Απρίλιο του 2017, η συλλογή «Ιπποκράτους 15» κυκλοφόρησε μεταφρασμένη στα γαλλικά από την Clio Mavroeidakos σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Desmos με τίτλο «15, rue Hippocrate».

Τον Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε η ανθολογία «Ο ποιητής Βύρων Λεοντάρης (1932-2014): Έτσι που τραύλισα το πεπρωμένο μου…»  από τις εκδόσεις ‘Ιδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης, σε δική του εισαγωγή και ανθολόγηση.

Τον Οκτώβριο του 2025 κυκλοφόρησε η ποιητική του συλλογή «Ανοιχτή ημερομηνία», από τις εκδόσεις Πόλις.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημέρωνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΜΑΝΑ… γράφει ο π. Δημήτριος Μπόκος

Ούτε που κατάλαβε πώς έπεσαν όλοι να τη φάνε...

Γιορτή της Μητέρας στην Πρέβεζα: Παιδιά και γονείς γέμισαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με αγάπη και δημιουργία

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή...

Νοσοκομείο Πρέβεζας – 12 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, η Διοίκηση του...