Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:31

Τα μαγαζιά αλλάζουν το ωράριο στις μετακινήσεις – Πέτσας: Σκέψεις για αλλαγές στο αφορολόγητο

Ήδη, σήμερα (09.12.2020) το πρωί έγινε μια πρώτη σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες ώστε η κυβέρνηση να καταλήξει στο τι θα κάνει με τα μαγαζιά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η κινητικότητα είναι αυξημένη 20% με 25% σε σχέση με την πρώτη καραντίνα γιατί “η κόπωση είναι κακός σύμβουλος για όλους μας”.

Δεν απέκλεισε το “άνοιγμα” και η άρση των περιοριστικών μέτρων να καθυστερήσουν κι άλλο γιατί υπάρχει, μεν, πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική και η βελτίωση που παρατηρείται είναι αργή. «Έτσι όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά», είπε.

Ο Στέλιος Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα σε περιοχές που έχουν λιγότερα κρούσματα από άλλες και επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν θα επιτρέπονται.

Πέτσας για αλλαγή ωραρίου και… καραντίνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως όταν αποφασιστεί να ανοίξουν τα μαγαζιά ενόψει Χριστουγέννων, θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία (σ.σ. τώρα η νυχτερινή απαγόρευση είναι 21:00 με 05:00) για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των γιορτών (παραμονές και ανήμερα) για να μετακινηθεί ο κόσμος, αλλά πάνω σ’ αυτό δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Υπενθύμιζε όμως ότι φέτος τα Χριστούγεννα στα σπίτια πρέπει να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες (08.12.2020) έγινε μια καλή συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και σημείωσε ότι κυβέρνηση και Εκκλησία είναι κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα, απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

Προηγούμενο Άρθρο

Βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα και κομμωτήρια θα ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι ειδικοί

Επόμενο Άρθρο

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Εμβολιασμός έναντι Covid-19

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...