Πρέβεζα: Τεράστιος ευκάλυπτος κατέρρευσε στον Βοτανικό Κήπο – Παραμένει στο σημείο για δεύτερη ημέρα (video)

Ημερομηνία:

spot_img

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες στον Βοτανικό Κήπο της Πρέβεζας, όταν ένας ευκάλυπτος ύψους άνω των 15 μέτρων κατέρρευσε ξαφνικά, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της πτώσης του δέντρου δύο μικρά παιδιά έπαιζαν σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις αντιλήφθηκαν τον ευκάλυπτο να αρχίζει να καταρρέει, πανικοβλήθηκαν και απομακρύνθηκαν τρέχοντας, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από μια πιθανή τραγωδία.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς ο Βοτανικός Κήπος αποτελεί καθημερινό χώρο αναψυχής για οικογένειες, παιδιά και περιπατητές, οι οποίοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε έναν ασφαλή δημόσιο χώρο.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία προχώρησε στην περίφραξη της επικίνδυνης περιοχής με προστατευτική κορδέλα, ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση των πολιτών. Ωστόσο, δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν, ο τεράστιος κορμός παραμένει στο ίδιο σημείο, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής η απομάκρυνσή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ανησυχητική, καθώς μεγάλο κλαδί του πεσμένου δέντρου έχει καταλήξει πάνω σε εναέρια καλώδια. Υπάρχουν φόβοι ότι, εάν υποχωρήσει ή σπάσει από το βάρος του ή λόγω των καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να πέσει στον παρακείμενο δρόμο, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο τόσο για διερχόμενα οχήματα όσο και για πεζούς.

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση απομάκρυνσης του δέντρου, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό ανέδειξε και ένα ακόμη ζήτημα: την ανάγκη τακτικού ελέγχου των μεγάλων και υπέργηρων δέντρων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα σε σημεία όπου καθημερινά συγκεντρώνονται παιδιά και οικογένειες.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί οφείλεται αποκλειστικά στην τύχη και στην άμεση αντίδραση των δύο παιδιών, τα οποία πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως. Το συμβάν, όμως, αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό καμπανάκι για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης, τόσο για την αποκατάσταση της ασφάλειας στον Βοτανικό Κήπο όσο και για την πρόληψη αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Οι πολίτες αναμένουν πλέον την άμεση απομάκρυνση του πεσμένου ευκαλύπτου, καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο χώρος θα είναι και πάλι ασφαλής για όλους.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Baby College Academy: Σημαντική επένδυση στην προσχολική εκπαίδευση της Πρέβεζας

Το Baby College μεταστεγάζεται στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του...

Μετατίθεται για την Κυριακή 30 Αυγούστου η Γιορτή της Σαρδέλας – Το Σάββατο η Βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας

Η Πρέβεζα ετοιμάζεται να γιορτάσει τη Σαρδέλα και φέτος,...

Κοιμήθηκε στον πύργο του ναυαγοσώστη στην Αγράμπελη Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό καταγράφηκε νωρίς το πρωί στην παραθαλάσσια...