Οι μαθησιακές δυσκολίες της δυσλεξίας, της δυσγραφίας και της ΔΕΠΥ μέσα από τα μάτια ενός μαθητή από την Πρέβεζα

Ημερομηνία:

spot_img

Σε μια εποχή που η παραβατικότητα και η βία “στοιχειώνουν” τα όνειρα χιλιάδων παιδιών ένα παιδί από την Πρέβεζα ο Θεμιστοκλής (Θέμης) Αργυρός μαθητής της Β΄Λυκείου αντικρύζει κατάματα τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες της ηλικίας του όχι κρύβοντας αλλά αναδεικνύοντας διαταραχές όπως η δυσλεξία, η δυσγραφία και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας που επηρεάζουν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον πολλών νέων.

Ο Θέμης Αργυρός δημιούργησε και προβάλλει στο κανάλι του στο you tube ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνει τα εμπόδια που βιώνει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που το κάνουν να αισθάνεται μειονεκτικά χωρίς στην ουσία να υστερεί σε τίποτα από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του.

“Η ιστορία ενός αποτυχυμένου” γίνεται παράδειγμα για παιδιά, γονείς , εκπαιδευτικούς και κοινωνία που μπορεί πολύ εύκολα να βάζει “ταμπέλες” σε άτομα που μπορούν να διαπρέψουν αρκεί κάποιος να τους δώσει την σημασία που πρέπει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θέμης Αργυρός φτιάχνει την δική του ταινία αφού έχει προηγηθεί ένα βίντεο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Πρέβεζα αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπύρος Κυριάκης: Ειδική ποσόστωση για τους μαθητές του Δήμου Πρέβεζας που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!

Υπογράφηκε σήμερα από την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού...

Δήμος Ζηρού: Ένα κρίσιμο ερώτημα για την υγειονομική κάλυψη της περιοχής… άρθρο της Μαρίας Χήτα

Η πρόσβαση στο επείγον περιστατικό δεν μπορεί να εξαρτάται...

Ενημερωτική δράση στο ΚΑΠΗ Φαναρίου για την προστασία των ηλικιωμένων από περιστατικά εξαπάτησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε την...

Β.Α.Μότσαρτ: ”Έτσι κάνουν όλες” – Ζωντανά από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου  στις 8:00μμ Οι βραβευμένες ζωντανές μεταδόσεις της...