Μιχάλης Κατρίνης: «Παγωμένος ο κόσμος της αγοράς με τα μέτρα της Κυβέρνησης»

Ημερομηνία:

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και αποφεύγοντας να απαντήσει στα απολύτως συγκεκριμένα ερωτήματα που του έθεσε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Υπουργός Οικονομικών επιδόθηκε σε γενικές τοποθετήσεις και σε αναδρομή του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, αντί να επικεντρωθεί στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους που αναγκάζονται να κλείσουν με κρατική εντολή.

Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το πότε επιτέλους θα χορηγηθεί η επιστρεπτέα-κατά 50%- προκαταβολή ευρώ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα σχετικά την αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά 2 δις, καθώς και την ένταξη των προηγούμενων φάσεων της επιστρεπτέας στην επιστροφή του 50% του συνολικού ποσού. «Και το αναφέρω γιατί εσείς είπατε σε συνέντευξή σας ότι θα καταβληθούν τα χρήματα στις 24 Νοεμβρίου, σε μια εβδομάδα από τώρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης για τις καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Χαρακτηριστικό του ελλιπούς σχεδιασμού της κυβέρνησης, επεσήμανε ο Ηλείος βουλευτής, είναι ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν συνοδεύεται από επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, τουλάχιστον για 6 μήνες ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους για όσο διάστημα μείνουν κλειστές.

«Η κυβέρνηση την ώρα που οι συνθήκες στην αγορά είναι ασφυκτικές και η αβεβαιότητα εντείνεται μέρα με τη μέρα, επιλέγει να μεταθέσει μόλις το 1/10 των υποχρεώσεων με κλειστές επιχειρήσεις και τους περισσότερους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ θα έπρεπε να τους στηρίξει με γενναία μέτρα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αντικρίζουν την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αντί για αυτό τους «ευεργετεί» αναγκάζοντας τους να πληρώσουν υποχρεώσεις 4 δις ως το τέλος του χρόνου, ενώ για τους κλάδους που μένουν ανοιχτοί σε μια νεκρή αγορά και φυτοζωούν η στήριξη ανέρχεται μόλις στο 1 δις για 500.000 επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Πολίτες και στελέχη της ΕΛ.Α.Σ. συζήτησαν για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση «Τώρα μιλάμε»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση...

Εγκαίνια Limanaki Taverna στο Κανάλι Πρέβεζας

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Limanaki Taverna σας προσκαλούν...

Δημοσίευση καλής πρακτικής του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε έκδοση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το 4ο...

1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας – Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού...