Κορονοϊός: 35.580 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι και 636 διασωληνωμένοι – 114 Π.Ε Πρέβεζας, 175 Π.Ε Άρτας, 194 Π.Ε Θεσπρωτία και 504 Π.Ε Ιωαννίνων

Ημερομηνία:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 35.580, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.170.293 (ημερήσια μεταβολή +3.1%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.708 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 636 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (84.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 421 (ημερήσια μεταβολή +1.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 346 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ – «Η ΔικαίωσηενόςΑγώνα Είκοσι Τριών Ετών για τηΝικόπολη και την UNESCO»

Μετά από μία μοναχική πορεία πλέον των είκοσι τριών...

«Το ταξίδι στη Λογοτεχνία και στη ζωή»: Μια βραδιά πολιτισμού, θάλασσας και συγκίνησης στην Πρέβεζα

Μια ιδιαίτερη πολιτιστική συνάντηση, όπου η λογοτεχνία, η ναυτοσύνη,...

Δήμος Πρέβεζας: Σε χώρο φιλοξενίας ο αδέσποτος σκύλος «Σωτήρης» μετά από καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά

Στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη διαδικασία περισυλλογής...