Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη των πεσόντων ναυτικών του ναρκαλιευτικού “Πηνειός”

Ημερομηνία:

Τη μνήμη των 22 ανδρών του ναρκαλιευτικού Πηνειός οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Οκτωβρίου 1945 όταν το πλοίο που πραγματοποιούσε επιχείρηση ναρκαλιείας δυτικά της Πρέβεζας, προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε τίμησε σήμερα η πόλη της Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραβρέθηκαν οι φορείς της περιοχής (ανάμεσά τους ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου πλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουδάκης, η λιμενάρχης Ματίνα Μαργέλη,ο διοικητής της ΑΕΝ Παύλος Τιφτικίδης,εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, ενώσεων αποστράτων, ο προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Μιχάλης αλλά και αντιπροσωπείες του 1ου,του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Επίσης για μια ακόμη χρονιά με πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης και του Προέδρου της Διονύση Παππά φόρο τιμής στους πεσόντες απότισαν αρκετοί απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά την Αθήνα, τον Πύργο Ηλείας, τα Γιάννενα και την Άρτα. Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στο χρονικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κατηνιώτης πλωτάρχης εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολούθησε η αναφώνηση των ονομάτων των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Ναύτη αλλά και ρίψη στεφάνου στο σημείο όπου έγινε η ανατίναξη του Πηνειός με σκάφος που διέθεσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή πρόσκρουση Ι.Χ. σε κολώνα στην Πρέβεζα – Σώος ο οδηγός χάρη στη ζώνη ασφαλείας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πρέβεζα,...

Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ζηρού με δύο νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Με δύο νέες προσλήψεις ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό του...

Μεγάλος τελικός Mundial στη Μαρίνα Πρέβεζας

Εσείς που θα δείτε τον τελικό του Mundial; Ο μεγάλος...

Ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΣ για το νέο εργατικό ατύχημα στο έργο εγκατάστασης φυσικού αερίου

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣΤο...