ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ – Επετειακή εκδήλωση στην Αθήνα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης Άλωση της Κωνσταντινούπολης – 573 Χρόνια Ιστορικής Μνήμης

Ημερομηνία:

Η Εταιρεία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρεβέζης έχει την ιδιαίτερη τιμή να προσκαλέσει τους αποδήμους Πρεβεζάνους, καθώς και όλους τους φίλους της Εταιρείας, στην επετειακή εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει το Δίκτυο Αδελφοποιημένων Συλλόγων, επί τη συμπληρώσει 573 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την ιστορική πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Η Άλωση της Βασιλεύουσας, στις 29 Μαΐου 1453, υπήρξε κοσμοϊστορικό γεγονός που άλλαξε καθοριστικά την πορεία του Ελληνισμού και της Ανατολής, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στη συλλογική ιστορική μνήμη του Ελληνισμού. Η Κωνσταντινούπολη, ως κοιτίδα πολιτισμού, πνευματικότητας και ελληνικής παιδείας επί ένδεκα αιώνες, παραμένει έως σήμερα σύμβολο ιστορικής συνέχειας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Δίκτυο Αδελφοποιημένων Συλλόγων αποτελείται από:

  • την Εταιρεία Βυζαντινών και Ιστορικών Μελετών Νομού Πρεβέζης,
  • τον Όμιλο Απογόνων και Φίλων Μάρκου Μπότσαρη,
  • τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας,
  • τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας,
  • και την Επιτροπή «Πρέβεζα – Ιστορία, Πολιτισμός, Περιβάλλον»,

φορείς που υπηρετούν διαχρονικά τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της εθνικής και πνευματικής συνείδησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών (Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι).

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Λιακάκη, ιστορικός – βυζαντινολόγος, η οποία θα αναπτύξει το ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα της Άλωσης και τη διαχρονική σημασία της βυζαντινής κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κωνσταντινούπολης από τον Πανηπειρωτικό Σύνδεσμο Ελευσίνας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον πολιτισμό και τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού της Πόλης.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους εμάς.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκαίνια Limanaki Taverna στο Κανάλι Πρέβεζας

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Limanaki Taverna σας προσκαλούν...

Δημοσίευση καλής πρακτικής του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε έκδοση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το 4ο...

1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας – Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού...

Ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας στις 1 Ιουλίου 2026 

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση...