Ε.Κ Πρέβεζας: Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να νοηματοδοτεί τον αγώνα για Δημοκρατία, Ισονομία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη

Ημερομηνία:

spot_img

Το Ε.Κ. Πρέβεζας αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια, την ώρα που οι νέοι αγωνιούν για μία θέση εργασίας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και απαιτητά.

Η ύψιστη αντιδικτατορική πράξη, τον Νοέμβριο του 1973 είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη στις νέες γενιές, εμπνέοντας τα αγωνιστικά κινήματα του σήμερα.Η κορυφαία αυτή στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων, νοηματοδοτεί τον αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, απαιτώντας μεταξύ άλλων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, δημόσια παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη.Στους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, ενάντια στην ακρίβεια και τα καλάθια της ντροπής, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, δημιουργία ενός πραγματικού κοινωνικού κράτους, για κάθε πολίτη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τις οργανώσεις και τα μέλη του,  όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Πρέβεζας  στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει στις 17 Νοέμβρη στις 18:00 μ.μ. στο χώρο έξω από τη Θεοφάνειο αίθουσα ( θα ακολουθήσει στις 19:00 μ.μ. κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων ηρώων Εθνικής Αντίστασης στην αγορά της πόλης).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ηγουμενίτσα: Το «σενάριο» των τεσσάρων κουκουλοφόρων κατέρρευσε – Ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 25χρονης

Από την καταγγελία για ληστεία στην ομολογία του εγκλήματος...

Συνάντηση μελών της Ν.Ε.Ε.Α. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν Πρέβεζας με τον Δήμαρχο Πρέβεζας

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της Ν.Ε.Ε.Α. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέβεζας...

Άνω Σκαφιδωτή: Η επιστροφή του ήρωα Θωμά Τριάντη – 78 χρόνια μετά, η προτομή του στη γενέτειρά του

Φωτογραφίες: Φίλιππος Ξέρας Μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί...

Πρέβεζα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής – «Η ιστορική μνήμη είναι ευθύνη απέναντι στο μέλλον»

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20...