Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025 - 3:46

Γυμνότοπος Πρέβεζας: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Σκληρή μάχη με τις φλόγες από γη και αέρα

Στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Γυμνότοπο του Δήμου Ζηρού, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η Πυροσβεστική, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Πλέον, στο πεδίο της μάχης επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η πυκνή βλάστηση τροφοδοτεί συνεχώς το πύρινο μέτωπο.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποτροπή της φωτιάς να πλησιάσει κι άλλους οικισμούς, καθώς η απειλή για σπίτια και περιουσίες παραμένει μεγάλη. Παράλληλα, κάτοικοι και εθελοντές συμμετέχουν ενεργά, προσφέροντας νερό, εξοπλισμό και στήριξη στους πυροσβέστες που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική από τον καπνό, ενώ οι εκρήξεις από καμένα δέντρα και υλικά κάνουν τη μάχη ακόμα πιο επικίνδυνη. Το πύρινο μέτωπο δεν δείχνει διάθεση υποχώρησης, όμως οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν αμετακίνητες, αποφασισμένες να το περιορίσουν.

Η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει νέα εστία φωτιάς, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου.

Προηγούμενο Άρθρο

Πύρινη κόλαση στον Γυμνότοπο – Εκκενώθηκε το χωριό, η φωτιά «καταπίνει» τα πάντα και φτάνει στην Ιόνια Οδό (video)

Επόμενο Άρθρο

Συναγερμός 112 σε Δρυόφυτο και Αγ. Γεώργιο – Σκληρή μάχη με τις φλόγες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...