Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:50

TRANSIT – Πρόγραμμα για ευαισθητοποίηση ενηλίκων και αλλαγή συνηθειών καθημερινής μετακίνησης στην Πρέβεζα

Το ECOCITY, περιβαλλοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλαδα τα εκπαιδευτικά εργαλεία του προγράμματος TRANSIT.

Η παρουσίαση απευθύνεται σε  στελέχη, εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου, σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και σε πολίτες της πόλης μας και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής  19 Μαΐου (πρώην ΤΕΙ – Ψαθάκι).

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό – χρηματοδοτούμενο Erasmus+ πρόγραμμα, το οποίο εξελίσσεται ταυτόχρονα σε τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας των πολιτών σε σχέση με τη καθημερινή χρήση περισσότερο βιώσιμων μέσων μεταφοράς και ειδικά του ποδηλάτου.

Με γνώμονα τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και αναγνωρίζοντας ότι η μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές  μέχρι το 2030 πρέπει να είναι κατακόρυφη, σχεδιάστηκε μία σειρά από ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία τα οποία συνοδεύονται από επιτυχημένα εφαρμοσμένα  παραδείγματα και  πρακτικές συμβουλές. Τα εκπαιδευτικά αυτά εργαλεία διατίθενται δωρεάν στην αυτοδιοίκηση και στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς  και θα αποτελέσουν πολύτιμο εφόδιο για την επικοινωνία, την συνεργασία και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και της μικροκινητικότητας.

Η δημιουργία μιας υγιούς πόλης και μιας κοινωνίας που ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον απαιτεί βούληση  για στοχευμένη δράση και γνώσεις σχετικές με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και  τις εναλλακτικές προτάσεις ώστε να είναι δυνατή και ταυτόχρονα αποτελεσματική η κάθε πρωτοβουλία και σχετική ενέργεια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει ανέξοδα στην τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες και συμβουλευτική για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων για τις  ειδικές ανάγκες της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ Αβίβ

Επόμενο Άρθρο

Στην γενέτειρα του τον Μεσοπόταμο Πρέβεζας η τελευταία ομιλία του Γιώργου Δημητρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...