To Επιμελητήριο Πρέβεζας στη 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Ημερομηνία:

spot_img

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20

Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας  εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη ως εκλεγμένη ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις, κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και επισφράγισαν την στρατηγική απόφαση για συμπόρευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διαμέσου του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας δια της εκπροσώπου του συμμετείχε στις εργασίες της συνδιάσκεψης και κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικού διαλόγου πάνω σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και την απόκτηση ενιαίας παρουσίας με τη διαμόρφωση κοινών χειρισμών σε θέματα που αφορούν τη δημιουργία μιας νέα βάσης στην παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις εξελίξεις που  σχετίζονται με το επάγγελμα.

Η κα Αγγελική Κωνσταντινίδη  ανέφερε συγκεκριμένα την ανάγκη δημιουργίας ενός Ενιαίου Πανελλαδικού Προγράμματος Εκπαίδευσης από τα Επιμελητήρια με στοχευμένα προγράμματα που να προσφέρουν ενιαία εκπαίδευση στους διαφορετικούς τομείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ανάδειξης του επαγγελματικού προφίλ που οφείλει να έχει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ως προς την αξία, την τεχνογνωσία, τη δυναμική και την εξειδίκευση στον κλάδο. Πρότεινε τη δημιουργία μιας Επιτροπής πανελλαδικής εμβέλειας που θα κάνει τη συλλογή και καταγραφή των στοιχείων που θα αποτελέσουν βάση για το επαγγελματικό προφίλ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου και την εισαγωγή νέων ασφαλιστών στο χώρο.

Όλα τα παραπάνω πρότεινε να υλοποιηθούν από τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τα Σωματεία και υπό την εποπτεία-καθοδήγηση της Κ.Ε.Ε.Ε., εκφράζοντας την πεποίθησή ότι μέσω της συλλογικής προσπάθειας θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις συνέδρων από όλη την Ελλάδα και έκλεισε με τις τοποθετήσεις των σωματείων της ΕΑΔΕ και των Αθηναϊκών σωματείων.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήμαρχος Πρέβεζας στο 3rd Digital Beach Summit 2026: «Η Πρέβεζα διεκδικεί να είναι μέρος της μεγάλης αλλαγής»

Τον ρόλο της Πρέβεζας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και...

CIVITEC στο 3rd Digital Beach Summit: Η Ευρώπη φέρνει την ψηφιακή συμμετοχή πιο κοντά στον πολίτη

Πώς μπορεί η τεχνολογία να κάνει τη δημόσια διοίκηση...

Γιώργος Νίτσας: «Δύο χάρτες, μία πραγματική πολιτική γης για την Πρέβεζα – Καμία δημιουργία τετελεσμένων στα Ο.Τ. 159 και 160»

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των φορέων, συμμετείχα στη σύσκεψη για...

Έκτακτη σύγκληση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Πρέβεζας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Έκτακτα συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026 και ώρα...