Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:33

To σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας ευχαριστεί τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας – Γενική Συνέλευση (απολογισμό – προγραμματισμό δράσις για το επόμενο διάστημα & οικονομικό απολογισμό ) στο παραδοσιακό μαγαζί ΑΠΕΡΡΙΤΟ

Στην συνάντηση , στην όποια παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας , είχαν καλεστεί στο πλαίσιο της ΣΕΑ τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ .Επίσης ο σύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζας Η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ , και η απερχομένη πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρέβεζας Τζίμα Μαρία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του σωματείου Συριόπουλος Ευάγγελος ευχόμενος χρόνια πολλά στους συναδέλφους για την νέα χρονιά , υγεία για όλους και τις οικογένειές τους, μια χρονιά που μας μπήκε με ακρίβεια στα είδη διατροφής , στο ρεύμα , τα καύσιμα κλπ. Στην συνέχεια ο πρόεδρος Κυργιάκης Παναγιώτης αναφέρθηκε στον απολογισμό δράσης στα δυο χρόνια της πανδημίας, τονίζοντας πως για τους κυβερνόντες δεν είμαστε ΚΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ . Η απάντηση μας ήταν και είναι αγωνιστική σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που απασχολούν το συνταξιουχικό κίνημα , από την πανδημία – την υγεία μας (για να έχουμε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή περίθαλψη ) ,την συνεχή μείωση της σύνταξης που υπεστήκαμε, για την επίλυση των προβλημάτων στην απασχόληση των παιδιών μας όπως , 8ωρο – αμοιβή , για μια ζωή με δικαιώματα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας .

Ο ταμίας Καραμάνης Γεώργιος αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό του σωματείου μας .

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας , συνάδελφος Βασιλείου Νίκος στάθηκε ιδιαίτερα στην δράση και τους στόχους που έχει βάλει η ομοσπονδία για το επόμενο διάστημα . Τόνισε την αναγκαιότητα της ΣΕΑ και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει στο συνταξιούχο κίνημα . Καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία . Τόνισε ότι θέλουμε ειρήνη των Λαών και όχι ποιό ‘’Λύκο’’ θα μας φυλάει , γιατί τα δεινά του πολέμου και της επιπτώσεις του τις πληρώνουν οι Λαοί .

Εκ μέρους του συλλόγου ‘’Η ΕΛΠΙΔΑ’’ ο πρόεδρος κ. Βασιλειάδης Κοσμάς , υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των φορέων.

Η συνάδελφος Τζίμα Μαρία θύμισε σε όλους μας,  την μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί , σε συνεργασία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , αυτά τα χρόνια για ένα ΕΣΥ στην υπηρεσία του λαού και όχι των τρωκτικών της Υγείας . Ανέδειξε τους στόχους των κυβερνήσεων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα για τι ΕΣΥ θέλουν , και πόσο βαθιά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας για να βρούμε την υγεία μας , και την δυσκολία που θα έχουμε για να πάμε στα νοσοκομεία . Ανέδειξε την αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης του κινήματος για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους , για ζωή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι , το ΔΣ του σωματείου μας , για άλλη μια φόρα ακόμη τονίζει ότι σ ’αυτές της διεκδικήσεις οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Πρέβεζας ήταν και είναι συμπαραστάτες και μπροστάρηδες με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Πρέβεζας . Δηλώνουμε στα μέλη μας πως δεν ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ούτε θα δηλώσουμε σε κανέναν υποταγή , ούτε θα αλλάξουμε τους τρόπους δράσης μας, και δεν θα υποταγούμε  στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας προτείνουν κάποιοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΔΣ του Σωματείου


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανυπότακτη Κίνηση: Κατήγγειλε τον Δήμαρχο Πρέβεζας για εμπαιγμό των πολιτών

Επόμενο Άρθρο

Για την περιπέτεια υγείας που πέρασε μίλησε ο πρόεδρος της Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...