Tι θα σηματοδοτήσει η επερχόμενη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου – Σήμερα οι κυβερνητικές ανακοινώσεις

Ημερομηνία:

Θα συμπαρασυρθούν προς τα πάνω μισθοί στο δημόσιο, Δώρο Πάσχα, «τριετίες» και επιδόματα ΔΥΠΑ

Σήμερα (26.3.2025) έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση από πλευράς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και της σχετικής εισήγησης της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, ο νέος κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2025, δηλαδή σε πέντε μέρες από σήμερα και θα αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι αμείβονται από 830 ευρώ μικτά μέχρι το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού, το οποίο θα καθορίσει η κυβέρνηση.

Ειδικά φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νέος νόμος (Κεραμέως, 2024), σύμφωνα με τον οποίο ο εκάστοτε κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα εξισώνεται με τον εισαγωγικό στο δημόσιο, ενώ η θετική διαφορά μεταξύ των δύο μισθών θα δοθεί σε όλους, ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους (διοικητικούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, ενστόλους κλπ), επίσης από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr ο νέος κατώτατος μισθός αναμένεται βρεθεί στο κατώφλι των 900 ευρώ, δηλαδή μπορεί να φτάσει τα 880 ή ακόμα και 890 ευρώ (σ.σ. αύξηση 6% – 7%) Σε περίπτωση που ο κατώτατος μισθός ανέλθει στα 880 ευρώ, τότε στους αμειβόμενους με αυτόν, θα δοθεί αύξηση 50 ευρώ μικτά.

Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, με βάση το παραπάνω σενάριο, θα δοθεί αύξηση 30 ευρώ μικτά (880 ευρώ που θα ανέλθει ο κατώτατος μισθός μείον 850 ευρώ που είναι ο εισαγωγικός μισθός).

Θα είναι η 2η φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2024 (δηλαδή κατά τους τελευταίους 16 μήνες) κατά την οποία, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν οριζόντια αύξηση στις αποδοχές τους.

Πηγή: newsit.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχάγγελος Πρέβεζας: Τιμή και μνήμη στους τρεις Ιερολοχίτες που έπεσαν μαχόμενοι κατά των Γερμανών το 1944

Τα ονόματα των Τάκη Καπράλου, Ηλία Κουρεμένου και Θεοφάνη...

Πρωτοβουλία προς την ΠΕΔ Ηπείρου για ειδική συνεδρίαση και συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος

Την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της αυξημένης...

Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πάργας

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και τιμή στους αγώνες...