Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:39

Self-tests: Πότε φτάνουν στα φαρμακεία – Πώς θα γίνεται η χρήση τους

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και τόσο στις αποθήκες που θα στεγάσουν τα 10 εκατομμύρια τεστ, όσο και στα 11.000 φαρμακεία τα οποία θα τα διανείμουν στους πολίτες, επικρατεί πυρετός εργασιών.

Το Live Νews σας παρουσιάζει εικόνες από τα τεστ, που αναμένεται να φτάνουν στην Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οδηγίες για την χρήση τους

Η διαδικασία είναι τόσο απλή, που ο καθένας μπορεί να την ακολουθήσει στο σπίτι. Νέος, μεγαλύτερος, μια μαμά στο παιδί της.

Η «μπατονέτα» μπαίνει στη μύτη περίπου στα 4 εκατοστά. Περιστρέφουμε για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε και στο άλλο ρουθούνι.

Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στη συσκευασία και πιέζουμε μέσα τη μπατονέτα περιστρέφοντας τουλάχιστον 10 φορές.

Ρίχνουμε στην πλακέτα 4 σταγόνες από το σωληνάριο και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. 15 λεπτά για το αποτέλεσμα.

Αν εμφανιστούν δύο κόκκινες γραμμές στα γράμματα C T το τεστ είναι θετικό. Αν είναι εμφανιστεί κόκκινη γραμμή μόνο στο γράμμα C τότε το τεστ είναι αρνητικό. Αν εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή μόνο στο γράμμα Τ σημαίνει ότι το τεστ δεν έχει γίνει σωστά.

Το τεστ είναι υποχρεωτικό για εργαζόμενους σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, μεταποίηση και δικαστήρια. Ενώ προτεραιότητα θα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 3.080 νέα κρούσματα, 72 νεκροί και 753 διασωληνωμένοι – 33 Π.Ε Ιωαννίνων, 2 Π.Ε Άρτας και 5 Π.Ε Θεσπρωτίας

Επόμενο Άρθρο

Απόπειρα ανθρωποκτονίας – Τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του σε περιοχή της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...