Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 13:24

Self test στα σχολεία: Από τις 7 το πρωί η διάθεσή τους – Θα γίνεται εκτός σχολείου

Ανοίγουν το πρωί της Δευτέρας (10.1.2022) τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με τους μαθητές να καλούνται να κάνουν τρία τεστ ανά εβδομάδα. Ωστόσο, πολλοί ήταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που δεν κατάφεραν να βρουν εγκαίρως ένα self test, καθώς κάποιες φαρμακαποθήκες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αυξημένη ζήτηση.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα self test θα μπορούν να το προμηθεύονται από τα σχολεία τους.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα self test σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν test. Δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο test έχουν διατεθεί στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 μαθητών και εκπαιδευτικών (ποσοστό 12% επί του συνόλου) που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα test τους από τα φαρμακεία τις προηγούμενες ημέρες.

Πως θα γίνει η διαδικασία του self test τη Δευτέρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας όποιος γονιός, μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν κατάφερε να προμηθευτεί με self test θα μπορεί να προσέρχεται στο σχολείο από τις 7 το πρωί.

Στο σχολείο θα βρίσκεται ο διευθυντής ή κάποιος εκπαιδευτικός που θα δίνει το απαραίτητο self test.

Ωστόσο, το self test δεν θα γίνεται στο χώρο του σχολείου αλλά οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το τεστ εκτός σχολείου και μόνο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορούν να μπουν και πάλι στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα, θα πρέπει να δηλώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα και στη σχετική πλατφόρμα…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: «Έναρξη λειτουργίας Σχολείων»

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 18.592 νέα κρούσματα, 66 θάνατοι και 642 διασωληνωμένοι – 78 Π.Ε Πρέβεζας, 79 Π.Ε Άρτας, 85 Π.Ε Θεσπρωτία και 377 Π.Ε Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...