Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Λιβαδάκια Πρέβεζας, οι οποίοι βλέπουν κάθε χρόνο η θάλασσα να ”τρώει” στην κυριολεξία ολοένα και περισσότερο την ακτή, κινδυνεύοντας ακόμη και oi περιουσίες τους από το φαινόμενο αυτό, με τους φορείς παράλληλα να αδιαφορούν για την εξέλιξη του.Η κάμερα του onprevezanews.gr βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με τον κ. Γιώργο Δερμιτζάκη, ο οποίος μιλώντας μας για το φαινόμενο αυτό μας είπε ότι αν και το 2009 ενδιαφέρθηκε ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ξεκινώντας με άλλους φορείς να κάνουν μελέτη, ωστόσο αυτό σταμάτησε από το ίδιο το κράτος.Από τότε και μέχρι και σήμερα η αδιαφορία όλων όσων ανέλαβαν τα ηνία της αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και κανείς μα κανείς δεν έχει κάνει κάτι για αυτό το φαινόμενο με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν όχι μόνο περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.Ο κ. Δερμιτζάκης, ο οποίος ήρθε στην Πρέβεζα το 1973, ίδρυσε την περίφημη σχολή ασυρματιστών Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας, η οποία έκλεισε το 1990, ενώ μετά από δικές του προσπάθειες και του τότε διοικητή των σχολών Νικόλαου Ξενάκη, με μία αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος, η Πρέβεζας απέκτησε την σημερινή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η οποία μετεγκαταστάθηκε από το Γαλαξίδι στην πόλη μας. ”Το 1986 αγόρασα το συγκεκριμένο κτήμα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα και την οικογένειά μου, να μείνουμε στην Πρέβεζα που τόσο αγαπήσαμε. Ο χώρος εδώ ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Όμως με πολύ κόπο δημιούργησα αυτό το λιοστάσιο. Όμως η θάλασσα εκδικείται και το κάνει με μανία, αφού κάθε χρόνο -τρώει” πολλά μέτρα από την ακτή που υπήρχε. Έτσι κινδυνεύουν όχι μόνο οι περιουσίες μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι” είπε στην κάμερα του onprevezanews.gr με δάκρυα στα μάτια και συνέχισε: ”ερχότανε ο κόσμος και θαύμαζε το μέρος όπως το είχα φτιάξει, άλλοι ψάρευαν και απορούσαν αν αυτό το έκανα εγώ ή ο δήμος. Σήμερα όμως βλέπεται σε τι κατάσταση βρίσκεται. Μόνος μου προσπαθώ να το κρατήσω. Κάθε χρόνο η θάλασσα παίρνει μέτρα από την ακτή και ανεβαίνει επικίνδυνα. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας”.
Δείτε τα έγγραφα ότι ενεργειών έχουν γίνει έως σήμερα:
Από τον Αγ. Θωμά μέχρι και το Βαθύ Πρέβεζας, όλη η ακτή είναι με άμμο, ο οποίος σιγα-σιγά εξαφανίζεται, αφού η διάβρωση του εδάφους την εξαφανίζει.
Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει μία συνολική μελέτη αντιστήριξης για ολόκληρη την ακτογραμμή και σύντομα, αλλιώς οι εικόνες που θα αντικρίσουμε σε λίγα χρόνια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την Πρέβεζα του χθες.
Δείτε το βίντεο: