Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 21:55

Mήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας «Εφέτος τα Χριστούγεννα κάθε εστία & μία φάτνη ζωής!»

Αγαπητοί Δημότες, αγαπητά παιδιά,

Κάλλιστα θα μπορούσα να γράψω σκέτο αγαπητά παιδιά και μόνον, διότι όλοι μας τα Χριστούγεννα γινόμαστε μικρά παιδιά προσκυνώντας το Θείο Βρέφος και υμνώντας την αγάπη!

Την ιδιαίτερα δύσκολη αυτή χρονιά του 2020, τη χρονιά της πανδημίας και του παγκόσμιου πένθους των κοντά δύο εκατομμυρίων αδικοχαμένων, τη χρονιά που τόσοι συνάνθρωποί μας νοσούν δίνοντας μάχη ζωής στις ΜΕΘ, τη χρονιά της καραντίνας και των αναγκαίων περιορισμών προστασίας, τη χρονιά των οικονομικών απωλειών, το βαθύ και ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων και της Γεννήσεως του Κυρίου, πρωταγωνιστεί και λάμπει σαν το φωτεινό άστρο όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή της ανθρωπότητας.

Μήνυμα οικουμενικό και παγκόσμιο, μήνυμα αγάπης και ελπίδας, μήνυμα ουράνιο και πανανθρώπινο αλλά και ενωτικό, πέρα από δόγματα και σύνορα για ένα νέο αύριο όπου θα θριαμβεύσει η ζωή με οξυγόνο την αγάπη!

Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια ότι εφέτος τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα για όλους μας και όχι τόσο γιορτινά στην έννοια των συναθροίσεων, του εορταστικού συγχρωτισμού, στην αγορά και στη διασκέδαση. Σωματικά και υλικά θα είναι για την προστασία όλων μας περιορισμένα από την προσωπική μας ευθύνη και το σεβασμό μας προς τη ζωή του κάθε συνανθρώπου.

Αλλά όπως ανέκαθεν τα Χριστούγεννα, ως ύψιστη εορτή της αγάπης και της ελπίδας, παραμένουν αιώνια στις ψυχές μας και στις καρδιές μας ελεύθερα και δίχως κανένα περιορισμό και μέτρο.

Ελεύθερα στο να εκφράσουμε απεριόριστα στους δικούς μας και σε όσους το έχουν ανάγκη – με κάθε τρόπο και μέσο στο πλαίσιο του εφικτού και ασφαλούς- την αγάπη καθώς και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας γεμίζοντας τις δικές μας αλλά των άλλων ανθρώπων τις ψυχές και καρδιές από αγάπη!

Πλημυρίζοντας από ζεστασιά μέσα στη θαλπωρή των σπιτικών μας με ασφάλεια και για μία φορά δίχως την πολυπληθή παρουσία συγγενών, φίλων και γειτόνων. Άλλωστε και οι τρεις μάγοι τότε που ακολούθησαν το φωτεινό άστρο σύμβολο της ζωής δεν συνάντησαν υπό την υπόδειξή του κάποιο χώρο με πολυκοσμία και παρουσία πλούτου των υλικών αγαθών και διασκεδάσεων για το πιο σπουδαίο γεγονότος στον κόσμο.

Αντιθέτως, συνάντησαν μία «φάτνη ζωής» και φωτός με ανεξάντλητη την παρουσία της αγάπης και της ελπίδας για τον κάθε άνθρωπο πιστό και μη που απέφερε η γέννηση του Θεανθρώπου και όπου ακόμα και τα πλούσια δώρα τους φάνταζαν στο μεγαλείο της θεϊκής γεννήσεως που αντίκρισαν μέσα στο μεγαλείο της πλάσης ευτελή και κοσμικά.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αγνά, δίχως πολυκοσμία και τη συνηθισμένη ίσως πληθώρα αγαθών και δώρων την οποία πάντα επιθυμούμε για όλους αλλά με υγεία όπως πάντα ευχόμαστε για όλους, ας γεμίσουμε τα σπίτια μας από την ουσία των Χριστουγέννων, δηλαδή την αγάπη και την ελπίδα, άφοβα και δίχως κανένα περιοριστικό μέτρο για κάθε Χριστιανό και μη, για κάθε μεγάλο και μικρότερο, για κάθε άνδρα και γυναίκα όπως ακριβώς ήταν γεμάτη η φάτνη της γεννήσεως και της ζωής.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μας εφέτος τα σπίτια μας πηγή ελπίδας και σεβασμού και ας μετατρέψουμε τις εστίες μας σε ζεστή φλόγα και ασφαλή συνωστισμό αγάπης, ας ανυψώσουμε μαζί με τους λιγοστούς που θα εορτάσουμε μαζί τα σπιτικά μας σε «φάτνες ζωής» που θα νικήσουν τελικά το θάνατο και το σκοτάδι.

Αυτή την παραμονή και αυτά τα Χριστούγεννα όλοι μαζί και ξεχωριστά, ας προσευχηθούμε εμείς ως Χριστιανοί, αλλά και ας ευχηθούνε άπαντες ως άνθρωποι όπως το νιώθει ο καθένας στα πιστεύω του, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, για δύναμη στους επί γης «Αγγέλους» μας με τα λευκά στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πολιτική Προστασία στα σώματα ασφαλείας και στο προσωπικό που προσφέρουν στην πρώτη γραμμή της μάχης και πρωτίστως ας προσευχηθούμε για υγεία σε όλο τον κόσμο, όπου το φως της ελπίδας από την κάθε μας εστία, δηλαδή την κάθε μικρή «φάτνη ζωής», θα γεμίσει με αγάπη, ευθύνη και σεβασμό γεννώντας τη νίκη της ζωής!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, εφέτος πιο μαζί από ποτέ στα δύσκολα και του χρόνου με υγεία πάλι όλοι μαζί ανέμελα και πιο κοντά.

Με αγάπη προς όλους σας,

Νικόλαος Γεωργάκος

Δήμαρχος Πρέβεζας

 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνέχιση του προγράμματος «Fishing For Litter» και για το 2021

Επόμενο Άρθρο

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 στον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...