Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 15:11

Lockdown: Τι ισχύει για σχολές οδήγησης και ΚΤΕΟ

Διαβάστε αναλυτικά όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις σχολές οδήγησης και τα ΚΤΕΟ, στο πλαίσιο του πανελλαδικού lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα μας από χθες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολών οδήγησης. Επιτρέπεται μόνο η εκπαίδευση και εξέταση (θεωρητική και πρακτική) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως πέντε εκπαιδευόμενων.

Επιπλέον, αναστέλλεται η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από σχολές οδηγών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.

Τι ισχύει για τα ΚΤΕΟ:

· Αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.

  • Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή δεν πρέπει να ξεπερνά τα εννέα άτομα, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και με επίδειξη του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.
  • Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη παράβαση.
Προηγούμενο Άρθρο

Κικίλιας: Με μάσκα ως την άνοιξη – Πότε θα βγούμε από το lockdown

Επόμενο Άρθρο

Μιχάλης Κατρίνης: Τώρα είναι η ώρα της κοινωνικής αλληλεγγύης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...