Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 0:38

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα της ελιάς – Ποια έγγραφα χρειάζεστε για τη μετακίνησή σας

Έντονη ανησυχία σε αγρότες και παραγωγούς προκάλεσε η ανακοίνωση του πανελλαδικού lockdown λόγω του κορονοϊού, καθώς η συγκομιδή των ελιών είναι σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Διευκρινίσεις για τον τρόπο μετακίνησης των αγροτών και των παραγωγών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (6/11), διευκρίνισε ότι η μετακίνηση για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων επιτρέπεται. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μετακινείται με την επίδειξη Ε9, ενώ ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11), ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή. «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγούμενο Άρθρο

Σταϊκούρας: Επιδόματα, αναστολή πληρωμών, κάλυψη μισθών & ασφαλιστικών εισφορών

Επόμενο Άρθρο

Κομμωτήρια: Με αυτό το sms θα πάτε το Σαββατοκύριακο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...