Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 10:08

Fake news και δημοσιογραφία: Τα αίτια και ο περιορισμός του προβλήματος

Για τη μάστιγα των fake news στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία μίλησαν κατά την διάρκεια του 2ου Digital Beach Summit, στο Μονολίθι Πρέβεζας, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου, γνωστοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι του πάνελ συμφώνησαν πως ένα από τα μείζονα προβλήματα των fake news είναι η μη διασταύρωση της είδησης, οδηγούμενοι όλοι οι δημοσιογράφοι τόσο από την ταχύτητα και τον ανταγωνισμό όσο και από την ουσιαστικά ανύπαρκτη εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων.
Στοίχημα παραμένει η σωστή διασταύρωση της είδησης και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προκειμένου να περιοριστούν τα όλο και αυξανόμενα ποσοστά των fake news στα media.

Παράλληλα, κρίσιμη παράμετρος παραμένει η ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδότησης στα media ώστε να υπάρξει καλύτερη κατάρτιση των νέων δημοσιογράφων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, ερχόμενες από τα social media.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο εκδότης και δημοσιογράφος του Dnews, Σωτήρης Μπέσκος, η Ανδριάνα Σολδάτου (mypreveza), ο Νίκος Υποφάντης (ΣΚΑΪ), Κίμωνας Μανιτάκης (Producer – NHK General Bureau for Europe).
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πέτσας: σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τους δήμους

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σκοπευτηρίου στο Ζηρό από το Σωματείο “Άκτιος Απόλλων”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...