Eπίδομα θέρμανσης: Δαπάνες και για φυσικό αέριο, πέλετ και καυσόξυλα

Ημερομηνία:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο φέτος περιλαμβάνονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων πέραν του πετρελαίου, όπως το φυσικό αέριο, το πέλετ και τα καυσόξυλα.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας παράλληλα ότι εξετάζεται και η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ενώ, πρόσθεσε πως αξιολογείται και η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Ο υπουργός είπε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις με επιπλέον μέτρα τους επόμενους μήνες, σταθμίζοντας όμως τις ανάγκες με κοινωνική δικαιοσύνη και με δίκαιη κατανομή των υπαρχόντων κονδυλίων. Δεδομένου ότι το κράτος συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς όλους (π.χ. συντάξεις), ενώ παράλληλα έχει λάβει μεγάλου ύψους μέτρα στήριξης, σε μια περίοδο με μειωμένες εισπράξεις.

Ανέφερε ότι «θα επικαιροποιηθούν όλα τα μέτρα που ισχύουν και για τον μήνα Δεκέμβριο. Τι θα γίνει τον Μάρτιο- Απρίλιο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, καθώς θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας». Όπως σημείωσε, «πριν από 1,5 μήνα τα επιπλέον μέτρα για το 2021, για να βοηθήσουμε την κοινωνία, ήταν 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τώρα έχουν αυξηθεί σε 7,5 δισ. ευρώ».

Ειδικά για την «επιστρεπτέα προκαταβολή», είπε ότι «θα συνεχιστεί το επόμενο έτος. Ήδη στον 4ο κύκλο έχουν μπει πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και ήδη έχουν καταβληθεί μεγάλα ποσά. Πράγματι, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί στην “επιστρεπτέα προκαταβολή 4”, καθώς είτε δεν είχαν μείωση τζίρου βάσει των κριτηρίων είτε άνοιξαν μέσα στο 2020. Αυτές θα προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στον 5ο κύκλο, που αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου». Σημείωσε, επίσης, ότι μέσα σε λίγους μήνες, μόνο μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν δοθεί στην αγορά 5,5 δισ. ευρώ, ενώ εξετάζεται να υπάρξει και 6ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής για την άνοιξη, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις εστίασης και όποιες άλλες χρειάζεται.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών δεν θα είναι μόνιμο, καθώς έτσι επιβάλλει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όπου απαιτείται, (πχ. στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μείνουν κλειστές και τον Δεκέμβριο) υπάρχει ήδη ένα πλέγμα μέτρων στήριξης, όπως η αναστολή συμβάσεων, η πλήρης κάλυψη μισθοδοσίας και εισφορών και η έκπτωση ενοικίου.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα στοιχεία για το ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, σχολίασε ότι «η Ελλάδα είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη και επομένως έπρεπε να καλύψει μικρότερο έδαφος σε ό,τι έχει να κάνει με την ύφεση, ενώ στο ποσοστό της ύφεσης συνετέλεσε και η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό. Φανταστείτε να μην είχαμε ανοίξει και τον τουρισμό».

ΠΗΓΗ: .newsit.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήλωση Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με...

Ανοίγει τη Δευτέρα 18 Μαΐου το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας

Την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας για τη...

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία στην Πρέβεζα μέσω Erasmus+

Το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας είχε τον συντονισμό και...

Δράσεις από την 1η ΤΟΜΥ και τη ΣΑΕΚ Πρέβεζας στο ΚΗΦΗ Πρέβεζας

Ο ερχομός της άνοιξης συνεπάγεται και την ανάπτυξη αλλεργιών....