Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 10:45

Covid19.gov.gr: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα

Διαθέσιμη προς τους πολίτες είναι η ειδική πλατφόρμα που αφορά την ενημέρωση για τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού σε κάθε περιοχή της χώρας. Πρόκειται για την ιστοσελίδα Covid19.gov.gr που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτή την πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα.

Στον διαδραστικό χάρτη θα εμφανίζεται ο βαθμός επικινδυνότητας, ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο, για την περιοχή που ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη.

Κάθε δήμος ή κάθε περιφερειακή ενότητα, θα είναι χρωματισμένοι μ’ έναν από τους τέσσερις βαθμούς: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό κώδικά τους και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.

Τέλος εκτός από τον χάρτη, υπάρχει κι ένας πίνακας, στον οποίο αναρτώνται και αναλύονται τα μέτρα, τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία (πράσινο, κίτρινο κ.ο.κ.) και ανά δραστηριότητα (π.χ. σχολεία, εστίαση, ΜΜΜ, άθληση κ.λπ.).

Πηγη:epiruspost.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ιωάννινα : Συσκευές ραδιοεπικοινωνίας και χειροβομβίδα στο σπίτι του

Επόμενο Άρθρο

Θετικός στον Covid-19 μαθητής Λυκείου των Ιωαννίνων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...